Građanima će od 15. septembra stizati SMS poruke upozorenja na nepogode

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović izjavio je da će od 15. septembra početi da radi sistem za prenos hitnih informacija građanima o opasnosti od nepogoda.
Građanima će od 15. septembra stizati SMS poruke upozorenja na nepogode
Foto: Pixabay
Mihajlović je za RTS rekao da će SMS poruke sadržati kratke i jasne informacije koje se odnose na opasnost, a u meteorološkom smislu sadržaće tip i intenzitet opasne pojave.
 
Dodao je da će u samoj poruci postojati link prema stranici za informacije o tome kako se ponašati.
"Ove poruke sadržaće kratke, jasne informacije koje se odnose na opasnost i u meteorološkom smislu to će biti tip i intenzitet pojave, a pored toga, s obzirom na ograničenost ove poruke, na 150 do 160 karaktera, u samoj poruci postojaće link koji će nas voditi na stranicu gde ćemo naći sve informacije i uputstva kako se ponašati i zaštititi od navedene opasnosti na koju se upozorenje odnosi", kazao je Mihajlović.
On je rekao i da, što se tiče meteoroloških opasnosti, prognostičar odlučuje o slanju SMS poruka.
 
"Ovo jeste nadogradnja na postojeći meteo-alarm sistem koji će i dalje funkcionisati. I dalje će informacije kroz meteo-alarm sistem biti dostupne, ali ovde su oštriji kriterijumi jer nije ideja da građani svakodnevno dobijaju ove poruke, već da se one odnose zaista na one ekstremne situacije koje se ipak dešavaju na našem prostoru", istakao je Mihajlović.
  • Hm

    09.09.2024 23:25
    Hm
    Da kidnem s posla?
  • glupavo da

    09.09.2024 22:59
    ne može biti glupavije
    ko i sve od kretena na vlasti. pun mi je već kufer od onih rakutena sa vibera. moraš svaki mesec dana da ih isključivaš. samo još jedan teror vlasti. sad će i meteorolozi koji ni da ne kažem jer ne bi objavili. uglavnom za mog života niš nisu pogodili. sad sam u penziji.
  • Милош Згубидан

    09.09.2024 15:23
    Било би лепше да добијамо поруке шта је појефтинило од производа за исхрану ,рачуна,комуналија... ,ове непогоде видиш и сам а погоде само осетиш када те погоде ,како која влада узјаши тако се мења ценовник ,ваљда нам Руси опет нису дали да спустимо цене а ММФ их подиже

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f