Vulin se sastao sa Sergejom Šojguom

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejom Šojguom.
Vulin se sastao sa Sergejom Šojguom
Foto: Beta (Kristina Kormilitsyna/Sputnik/arhiva)
Vlada Srbije je saopštila da su razgovarali o "širokom spektru tema od zajedničkog interesa Srbije i Rusije".
 
Vulin je zahvalio Šojguu na pozivu za učešće na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS-a i partnerskih zemalja u Sankt Peterburgu koji organizuje ruski Savet bezbednosti.
On je obavestio Šojgua da je "stanje na Kosovu na ivici sukoba i je politika vlasti u Prištini da etnički očisti južnu srpsku pokrajinu od Srba", piše u saopštenju.
 
Ponovio je zahvalnost Rusiji zbog "doslednog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije".
Šojgu je bivši ministar odbrane Rusije, za kojim je Međunarodni krivični sud (ICC) izdao nalog za hapšenje zbog ratnih zločina u Ukrajini od 10. oktobra 2022. do 9. marta 2023. godine.
 
Šojgu je poslednje dve godine kritikovan prvo zbog neuspeha blic-ofanzive na Ukrajinu, zatim zbog problema sa snabdevanjem ruskih trupa i konačno pre gotovo godinu dana zbog pobune šefa paravojne grupe Vagner, koji je zauzeo Generalštab vojske u južnom ruskom gradu Rostovu i krenuo na Moskvu pre no što se predomislio.
 
  • Antun čupak

    11.09.2024 16:09
    Bravo gospodine Vulin-e,tako to radi posvećeni političar,Ruska Federacija i Kina nam čuvaju leđa!!!
  • Mile

    10.09.2024 06:10
    Ovaj je prešao igricu.Sve omiljene likove je upoznao,s sledeći let je u Severnu koreju...
  • 10.09.2024 00:49
    Mrki Vulin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f