Vesić najavio nadzor rada katastra, RGZ odgovorio kampanjom "Otvorena vrata"

Ministar Goran Vesić izjavio je da će tokom ove nedelje formirati radnu grupu za sprovođenje nadzora nad radom katastra, a RGZ je zatim saopštio da je počela kampanja "Otvorena vrata katastra".
Vesić najavio nadzor rada katastra, RGZ odgovorio kampanjom "Otvorena vrata"
Foto: 021.rs
"Ta radna grupa će uzeti u obzir sve predstavke građana, uzeće u obzir izveštaje državne revizije, koje postoje na sajtu državne revizije u poslednjih nekoliko godina. Kada radna grupa bude završila svoj rad, o tome ću obavestiti Vladu i obavestiću javnost i tada ću saopštiti javnosti šta ću predložiti Vladi da se preduzme, kako bi i građani koji postupaju pred katastrom bili jednaki kao pred drugim državnim organima", rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara šta planira da preduzme po pitanju katastra, budući da je i sam imao primedbe na rad te institucije.
 
Vesić je naveo da mu je drago što pojedinci u katastru misle da su najbolji radnici, ali je istakao da nije uveren i da građani to isto misle.
Poručio je da svako ko podnese neki zahtev katastru, čak i kad on nije opravdan, ima pravo da zna šta se sa tim zahtevom dešava i dodao da ako već predsednik države i premijer odgovaraju građanima, onda to treba da rade i direktori različitih institucija, pa i RGZ-a.
 
"Ja sam kao ministar u čijem se resoru nalazi i sam Republički geodetski zavod pitao, zašto direktori u Republičkom geodetskom zavodu ne primaju građane, onako kao što ih prima i predsednik Republike i premijer i ministri i svi drugi državni službenici. Zaista mislim da je pravo svakog građanina da zna šta se dešava sa njegovim predmetom, da bude obavešten i da bude upoznat“, rekao je Vesić.
On je naveo da "ne moraju svi građani da to rade preko stručnih lica, preko advokata, odnosno ne moraju da plaćaju usluge advokatima da bi saznali šta se radi, šta se dešava sa njihovim predmetom pred državnom upravom".
 
Republički geodetski zavod Srbije je ubrzo posle najave ministra da će započeti nadzor rada te institucije saopštio da je počela kampanja "Otvorena vrata katastra" sa ciljem da se "građanima dodatno osigura pristup informacijama, poveća transparentnost u radu i efikasno reše nedoumice o registraciji njihovih prava nad nepokretnostima".
 
"Građani će moći da o svojim predmetima ili nepokretnostima razgovaraju s rukovodiocima službi za katastar širom Srbije. Time se omogućava da se i oni koji nisu spremni da koriste digitalne usluge RGZ-a osećaju slobodnije da izraze zabrinutost za svoje nepokretnosti“, navodi se u saopštenju Zavoda.
 
Načelnici i rukovodioci svih službi za katastar će biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13 časova, uz prethodno zakazivanje preko Info centra RGZ-a.
 
Zakazivanje termina je telefonskim pozivom na broj 0700/500-500, putem elektronske pošte na adresu otvorenavrata@rgz.gov.rs ili putem čet aplikacije Info centra na sajtu RGZ-a www.rgz.gov.rs.
  • Drug Brežnjev

    10.09.2024 09:54
    ADVOKATICA
    Komentar je VRH
  • Trta

    10.09.2024 07:47
    Ko upravlja institucijama ???
    Dali gospodo iz SNS- a institucijama upravljam ja ili vi?
  • Jole

    10.09.2024 07:44
    Katastar i adresa
    Nedavno sam bila u katastru kako bi proverila zašto mi mesecima nije stiglo rešenje nakon isplate stambenog kredita. Kažu poslato je na adresu na kojoj ne stanujem 15 godina i koja nije u mom vlasništvu poslednjih 5 godina- kažu vode me na toj adresi, koja se može izmeniti samo preko advokata !!!. A zašto prebivalište prijavljujemo u SUP-u, zašto imamo elektronsku LK sa adresom i njima to nije validno, već žele da angažuje mo advokate i izložiomo se dodatnom trošku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f