Tužilaštvo: VMA i MUP još ne dostavljaju podatke o napadu na Vuka Cvijića

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu kaže da još nije odgovoreno na zahtev javnog tužioca, koji je tražio obaveštenja od VMA o povredama koje je novinar Vuk Cvijić zadobio pre više od tri meseca.
Tužilaštvo: VMA i MUP još ne dostavljaju podatke o napadu na Vuka Cvijića
Foto: 021.rs (ilustracija)
Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo nije dobilo ni snimke od policije, sa kamera video nadzora iz Kosovske ulice u Beogradu od 29. maja, kada je novinara Radara, kako tvrdi, napao urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević, piše Insajder.
 
Cvijić je prošlog meseca rekao da nije normalno da tužilaštvo još nije dobilo traženu dokumentaciju i snimke.
Slučaj napada na Vuka Cvijića izazvao je veliku pažnju javnosti.
 
"Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare ne smeju biti tolerisani", navedeno je tada u saopštenju glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva Nenada Stefanovića.
Prvo osnovno tužilaštvo je još 11. juna navelo da policija ima rok od mesec dana da dostavi snimke.
 
Dve nedelje nakon napada, Cvijić je potvrdio da je dao iskaz tužilaštvu. On je odmah po incidentu izjavio da ga je, bez razloga, Milan Lađević napao i udario ga. Da su mu nanete povrede, ima i lekarsku potvrdu.
 
Sa druge strane Milan Lađević i tablodi odmah su objavili dijametralno suprotnu verziju priče, navodeći da je Cvijić provocirao Lađevića i inscenirao da ga je ovaj odgurnuo.
  • Fuj49

    10.09.2024 06:21
    NapreDNO pravosuđe
    Kasne po naređenju. Jel nekom to čudno?
  • Баба Вангла

    09.09.2024 22:24
    Тужилаштво нам као семафор увек трепће жуто

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija