Optužnica protiv zatvorenika zbog zlostavljanja i ubistva penzionera u Padinskoj skeli

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je trojicu da su u zatvoru u Padinskoj skeli od polovine januara do 4. februara ove godine fizički i seksualno zlostavljali penzionera S.B, koji je preminuo.
Optužnica protiv zatvorenika zbog zlostavljanja i ubistva penzionera u Padinskoj skeli
Foto: 021.rs
Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, okrivljeni S. S. (21), S. S. (21) i D. P. (23) se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju Tužilaštva.
 
Tužilaštvo navodi da postoji opravdana sumnja da su oni svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali ubijenog S.B, pošto mu je nestalo novca kojim im je u zatvorskoj kantini kupovao hranu, kafu i cigarete.
Usled povreda koje je zadobio, S.B. nije mogao da hoda, ni da govori, zbog čega je bio na lekarskim pregledima 1. i 3. februara, ali tada, kako se sumnja, iz straha nije prijavio zlostavljanje i nanošenje povreda.
 
Narednog dana zdravsteno stanje mu se znatno pogoršalo, pa je premešten u sobu broj 12, u kojoj je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija, preminuo.
U saopštenju se podseća da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu 22. jula Višem sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela zbog nesavesnog rada u službi.
 
Optuženi su lekarka V. S. i čuvari - vođa smene S. K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, i trojica komandira D. K, S. P. i Z. K. 
  • yu

    10.09.2024 07:15
    petarde
    pohvatati i one koji su ga prijavili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija