Brnabić: Predstavnici Rio Tinta se najviše znojili na Vučićeva pitanja, najveći greh su mu palačinke

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da su predstavnici Rio Tinta, na nedavnom sastanku sa Aleksandarom Vučićem, odgovarali na pitanja "uživo, bez ikakvog nameštanja i foliranja".
Brnabić: Predstavnici Rio Tinta se najviše znojili na Vučićeva pitanja, najveći greh su mu palačinke
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane
"Bio je neverovatno pozitivan sastanak. Najteža pitanja im je postavljao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najviše su se iz Rio Tinta znojili na njegova pitanja", rekla je Brnabić za TV Hepi.
Kako je navela, "posebno je pogubno za proteste protiv kopanja litijuma to što je Vučić otišao na noge ljudima" da pričaju potpuno otvoreno, jer je pozvao medije da to prenose.
"Vučić voli svoj narod, i opoziciju to najviše boli. Ne mogu da mu nađu nijedan račun sem onog na koji prima platu. Kao najveći greh su mu našli što peče palačinke", rekla je Brnabić, navodeći da je Vučić danima obilazio građane u Podrinju.
 
Ona je rekla da su "stotine miliona evra uložene u kampanju širenja dezinformacija i panike, kako bi se destabilizovala Srbija".
  • Lajavi

    10.09.2024 12:08
    Svi su isti
    Рио Тинто оснива своју прву компанију у Србији 2001. године за време владе Зорана Ђинђића. 2004 године Рио Тинто добија дозволу за истраживање у Лозници, а председник Србије тада је био Борис Тадић док је директор Народне канцеларије председника Републике био Драган Ђилас. Две године касније, Србија мења Закон о рударству тако да компанија која има дозволу за истраживање, може да добије дозволу за експолатацију.

    Рио Тинто 2008. године добија дозволу за додатна истраживања од владе Мирка Цветковића док је министар заштите животне средине био Оливер Дулић. 2012. године Рио Тинто добија решење за бушотине већег обима што је први документ такве врсте на територији Србије. Председник Србије у то време је Борис Тадић, председник владе Мирко Цветковић, министар рударства и заштите животне средине Оливер Дулић, а заменик председникa Демократске странке Драган Ђилас.
  • Misko

    10.09.2024 11:57
    "Periodni sistem" brani "Sto za jednoga".
  • Koki

    10.09.2024 11:50
    Ko
    Nisam zadovoljan odgovorima. Skupite predstavnika Rio Tinta i naše stručnjake koji su za i koji protiv Rio Tinta pa nek ukrste koplja to bi bilo pravo. Medijator može biti vlada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija