Opozicioni poslanici podneli Skupštini predlog zakona protiv kopanja litijuma

Opozicija je danas u Skupštini Srbije podnela predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma što je potpisima podržalo 86 poslanika.
Opozicioni poslanici podneli Skupštini predlog zakona protiv kopanja litijuma
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović je novinarima u Skupštini rekla da se predlog zakona mora naći na dnevnom redu.
"Ujedinili smo se oko osnovnih prava ljudi: na čistu vodu, vazduh i zemlju, i ništa nas neće podeliti u tome bez obzira na ideološke razlike", rekla je Nestorović.
Pozvali su glavnog "propagatora" ekspolatacije litijuma - predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da s "plaćenim stručnjacima" ubuđuje narod kako je to životna šansa.
 
Nestorović je navela da se "mora staviti tačka" na "agoniju" povodom litijuma i pozvala Vučića da pročita zbornik radova Srpske nauke i umetnosti o skupu o tome 2021. i nalaze drugih stručnjaka. 
  • Ana

    11.09.2024 14:09
    Mi se pitamo!
    Sada bi svako od nas trebao da nazove poslanika u skupštini koji predstavlja njegovu opštinu i da ga pita kako će se izjasniti na glasanju i da mu kaže svoj stav o pretvaranju plodne zemlje, bogate izvorima vode, u rudnike.
  • Lily

    10.09.2024 16:36
    Zajedno
    Opozicija u Skupštini, narod na ulici! Necete kopati!
  • komšinica

    10.09.2024 14:40
    za Novosadjanka
    Tačno, nije u pitanju ovde samo litijum, na teritiriji srbije, imate čitav spisak kompanija koje vrše rudarska istraživanja i za druge rude ne manje opasne, ne samo u smislu rudarenja već prerade i jalovišta. Zanači ovo je kompleksno pitanje, a tiče se namera ove vlasti koja je 2016 godine donela odluku o rudarenju kao prioritetnoj grani privrede i u tom smislu i donela izmene zakona o rudarenju...Imam utisak da nas svi vuku za nos!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija