Brnabić pristala da na dnevni red Skupštine stavi predlog zakona o zabrani kopanja litijuma

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će na skupštinski dnevni red staviti predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora koji je ranije danas podnelo 86 opozicionih poslanika.
Brnabić pristala da na dnevni red Skupštine stavi predlog zakona o zabrani kopanja litijuma
Foto: Beta (Milan Ilić)
"Lično jedva čekam ovu sednicu da vidimo ko je za šta odgovoran što se tiče ovog projekta u poslednje 23 godine", rekla je Brnabić u obraćanju novinarima u Skupštini Srbije neposredno posle konferencije na kojoj je opozicija podnela zahtev za održavanje skupštinske sednice na kojoj bi se raspravljalo o predlogu zakona za zabranu iskopavanja litijuma. 
Ona je kazala da je aktuelna opozicija u vreme dok je bila na vlasti "dovela Rio Tinto" u Srbiju 2001. godine, da im je dala prva istražna prava 2004. godine, da je promenila zakone 2006. i 2011. godine kako bi "nešto uzela od države a dali kompaniji Rio Tinto".
"Oni su Rio Tinto 2012. godine imenom ubacili u Nacionalnu strategiju korišćenja održivih resursa gde su naglasili da je litijum najveće blago Srbije. Ti isti danas traže zabranu geoloških istraživanja litijuma i bora", rekla je Brnabić.
  • gradjaninX

    10.09.2024 17:46
    Koja smejurija. SNS ce da iznese pred SNS poslanike da glasaju o necmu sto SNS hoce da progura. I sad da joj ovo kazem u lice svasta bi mi rekla, ali nista pametno.
  • zztop

    10.09.2024 16:30
    @Bgd 011
    Znala je brljiva ana i onda da će ustavni sud na SNS zahtev to sve da poništi i da će oni opet krenuti u kampanju da kopaju ...
  • Savulj

    10.09.2024 14:55
    Čekaj malo
    Kako to trenutno opozicija odgovorna za dovođenje Rio Tinta, kada je 70% tadašnjih ljudi sada u SNS-u ili priključnim krpeljima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija