Privedeni jer su duvali u pištaljke tokom posete Kurtija, kažnjeni za narušavanje javnog reda

Čelnici Srpske demokratije Alekandar Arsenijević i Ivan Orlović pušteni su iz kosovske policije nekoliko sati nakon provođenja.
Privedeni jer su duvali u pištaljke tokom posete Kurtija, kažnjeni za narušavanje javnog reda
Foto: Beta (AP/Visar Kryeziu/arhiva)
Oni su privedeni na mitrovačkom šetalištu, jer su duvali u pištaljke tokom posete premijera Aljbina Kurtija.
 
Arsenijeviću i Orloviću je, kako piše portal Kossev, izrečena kazna za narušavanje javnog reda i mira.
Oni su privedeni ranije danas, jer su duvali u pištaljke tokom posete Kurtija novootvorenom lokalu brze hrane u severnom delu Kosovske Mitrovice.
 
Manja grupa građana, piše Kossev, politički saborci, građani i civilni aktivisti, protestovala je ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su, duvajući u pištaljke, čekali puštanje Arsenijevića i Orlovića.
Po puštanju iz stanice, Arsenijević je ocenio da je i taj slučaj, ali i slučaj sinoćnjeg hapšenja četvorice srpskih mladića takođe u Mitrovici, definicija "sprovođenja policijske represije".
 
Kurti: Most na Ibru će biti otvoren za dobrobit svih 
 
Aljbin Kurti je danas učestvovao u polaganju kamena temeljca policijske stanice u Leposaviću.
 
On je izjavio da most na Ibru, koji se nalazi između severnog i južnog dela Mitrovice, treba otvoriti, ne protiv bilo koga, već prema njegovim rečima, "za dobrobit svih".
 
"Sloboda kretanja se mora poštovati. Od 2016. godine u Briselu postoji dogovor da most bude otvoren najkasnije do 2017. On će biti otvoren, ali ne protiv bilo koga, već za dobrobit svih nas. Za ekonomski imidž države važno je da se otvori, za protok kapitala i dobara", rekao je Kurti u Leposaviću.
 
Otvaranje mosta Ibru je pre nekoliko meseci najavila vlada Kosova. Međunarodna zajednica se protivila toj ideji, rekavši da bi to pitanje trebalo da se reši dijalogom.
 
Most je trenutno otvoren samo za pešake.
  • wolf30

    11.09.2024 10:13
    Da, samo udri po svome, to je manir Srba kad treba polizati d*pe strancima. Ej, čoveče, narod u Srbiji stotine, hiljade, pišti, dere se, AV prolazi, oni dobacuju, viču, u centru ispred te njegove kancelarije malo, malo pa neko viče, dere se, a tebi je jednako kad dva srbina dole zvižde jer su tukli klince u gluvo doba noći i to samo jer su Srbi, namerno izazvani. Pa to se namerno radi i radiće se , neće stati... Ašta de su vadili pištolje pa zapucali iz hira i govorili da je neko vadio nož kobajagi.... Ne na svoga, nikad, pa to je princip nacije, čoveče sa pištaljkom.
  • Dule

    11.09.2024 05:34
    Pistalhke
    Шта би било ка бо неко А.Вучићу пиштио у Београду ? Гарантовано робија.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija