Plate nastavnika od 1. januara veće za 12 odsto, nenastavnog osoblja za osam

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da će od 1. januara plate nastavnog osoblja biti povećane 12 odsto.
Plate nastavnika od 1. januara veće za 12 odsto, nenastavnog osoblja za osam
Foto: Pixabay
Dodao je da će plate nenastavnog osoblja biti veće za osam odsto, kao i ostalim zaposlenima u javnom sektoru.
 
Vučević je razgovarao sa predstavnicima sindikata prosvete o unapređenju materijalnog položaja zaposlenih u ovoj oblasti, a na sastanku je dogovoren i nastavak pregovora, saopštio je njegov kabinet.
On je kazao da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto, što će, prema njegovim rečima, doprineti da početna plata u prosveti iznosi 94 odsto prosečne zarade u Srbiji.
Dodao je da će Vlada Srbije u budućem periodu težiti izjednačavanju početne plate u prosveti sa prosečnom zaradom u zemlji, što je jedan od zahteva sindikata prosvete.
 
Vučević je naveo i da je ispunjen najveći broj zahteva sindikata prosvete, koji su definisani Protokolom koji je potpisan prošle godine.
 
Na sastanku je dogovoreno da Vlada Srbije i sindikati prosvete zajednički rade na donošenju strateškog dokumenta o unapređenju stanja u oblasti prosvete.
  • Drug Brežnjev

    12.09.2024 07:49
    Tetkica
    Moram proveriti gde supruga ida svaki dan a dotična kaže da je ona četri meseca slobodna i da putuje na zimovanje letovanje a JA sedim kod kuce.
    Kada si stigla da prebrojiš njihove slobodne dane verovatno si mnogo zaposlena na poslu
    A vidiš ko ćuti i radi bez štrajka puno radno vreme dobije 100000 povećanje i zaposli dete a da nije ni trazila
  • Marko

    11.09.2024 22:34
    Povisica
    Sve je to uredu sto nastavnici dobit ce povisicu,nije mnogo za taj posao sa nevaspitanom decom,ne svom,ima dece jako fine ,stvar kucnog vaspitanja igra veliku ulogu,nesvidja mi se sto svi radnici prosvete ne dobiju isti postotak povisice ,cemu praviti razdor u kolektivu,pa i ta spremacica zasto na svojih pedesetak hiljada nije dobila isto ,ta zena zbog svoje vrste posla ima zato manju platu skoro pa duplo,najbolje da radi djabe,pa zato dragi moji prosvetari ukinuti tu vrstu usluge a vi profesori kad nastava zvrsi kante i krpe pre nego krenete kuci pospremite prostorije i taj novac koji prosveta daje za spremanje neka dade vama.
  • S56

    11.09.2024 21:46
    Zavist je teška bolest
    @Tetkica

    Čemu tolika žuč? Ako mislite da nastavno osoblje mnogo uživa, školujte se za nastavnicu pa ćete i vi uživati. U tuđoj ruci komad je uvek veći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija