Tužilac Stefanović: Optužnica za Banjsku nije od značaja za Srbiju

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović smatra da, sa stanovišta pravnog poretka, optužnica Specijalnog tužilaštva u Prištini protiv Milana Radoičića i drugih nema nikakav značaj
Tužilac Stefanović: Optužnica za Banjsku nije od značaja za Srbiju
Foto: Beta/AP
Stefanović je za RTS podsetio na to da je teritorijalni integritet Srbije u sastavu s Kosovom garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) i istakao da institucije u Prištini nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka, pa ni krivičnih.
On je ukazao da se protiv Radoičića vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa više NN lica izvršio tri krivična dela – "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija" i "teška dela protiv opšte sigurnosti".
"U okviru istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu se preko Ministarstva pravde obratilo Euleksu i zatražilo da mu se dostavi kompletna dokumentacija koja se tiče kritičnog događaja od 24. septembra 2023. u mestu Banjska", napomenuo je glavni tužilac. 
 
Naglasio je da dokumentacija do danas nije dostavljena tužilaštvu, niti je stigao bilo kakav odgovor od Euleksa.
  • Tužioca za predsedni

    12.09.2024 13:08
    a Vučića oterati
    Ovog tužioca Stefanovića treba postaviti za predsednika Srbije jer pravilno tumači 1244 rezoluciju.
    A Vučića oterati, jer dosta je njegove priče o tome da je za mir i opstanak Srba na Kosovu, a neće da pominje rezoluciju 1244 i da je Kosovo teritorija Srbije.
    Od sada ko god iz vlasti pomene onu glupost da je za "mir i opstanak Srba na Kosovu" , a da preskoči da pomene da je "Kosovo teritorija Srbije i traži poštovanje 1244 rezolucije", ovaj tužitelj treba da digne optužnicu protiv njega za kršenje Ustava i izdaju.
    Najbitnija stvar je da se pominje da je Kosovo teritorija Srbije i da je to po 1244, i možeš dodati da si za mir i poštovanje 1244 rezolucije.
  • R49

    11.09.2024 20:30
    dolovac još uvek spava
    Kakav je stefanović pravnik, ne znam,ali vidim da je izvanredan potrčko.
  • dakle

    11.09.2024 18:27
    mrtva usta ne pričaju
    Jeste, ubijeno je tu ljudi..Srba. Neko ih je organizovao, naoružao, pružio logistiku...ko?

    To nije od značaja za Srbiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija