Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.
Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke
Foto: Pixabay
Optužnim predlogom ona se tereti za krivično delo prevara, saopšteno je iz tog tužilaštva.
 
Tužilac je predložio sudu da okrivljenu osudi na kaznu zatvora u trajanju od godinu i šest meseci i da joj izrekne novčanu kaznu od 100.000 dinara.
Sumnja se da je oštećeni 25. januara prošle godine preko sajta "Kupujem-prodajem" stupio u kontakt sa NN koja je prodavala mobilni telefon marke "Apple", tip "iPhone 12 Pro max", sa kojom je dogovorio kupovinu telefona za 50.000 dinara.
 
Međutim kada mu je pošiljka koju je platio 52.105 dinara stigla i kada ju je otvorio, u paketu su se nalazile dve jabuke.
Oštećeni je više puta pokušao da stupi u kontakt sa prodavačicom, ali mu se niko nije javljao, ni odgovarao na poruke.
 
O.K. je označena kao pošiljalac paketa.
  • Nemanja

    12.09.2024 15:18
    KP-Z
    Jedina ispravna rešenja za sigurnu trgovinu na KP su ili da nemate apsolutno nikakvog posla sa preprodavcima ili da trgovinu odradite u ličnom kontaktu. Ja kada sam prodavao neke stvari koje su mi bile višak sam uvek insistirao da se nađem sa kupcem, da pogleda i isproba jer mi ne treba da me bilo ko proganja za relativno male pare. Takođe, osim ocena, uvek gledam i ostale oglase prodavca, kako opisuje predmete, naročito polovne. Neko ko jasno i glasno napiše i uslika nedostatak očigledno nije tu da vas prevari. Nisam imao nikakav problem da se u kafiću nađem sa likom i izbrojim mu 1500 evra za Macbook, a ni on da ga otvorim i aktiviram pred njim. S druge strane, od likova koji rade "samo na porudžbinu" nisam hteo da kupim ni bermude za 500 dinara.
  • Sabahudin

    12.09.2024 14:09
    Omerović
    Jabuka je jabuka...
  • Zivkovic

    12.09.2024 13:27
    Sistem državni je kriv jer ne kažnjava drakonski prevarante. Kazni jednog.dva objavi u medijima da pukne i nikom.pasti na pamet više neće da tako.radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija