Lalić: Vučić je svuda, a opozicija samo na Tviteru – to nije politika

Glavni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisutan svuda, a da se opozicija svela na Tviter i ukazuje i da "to nije politika, a nama treba politika".
Lalić: Vučić je svuda, a opozicija samo na Tviteru – to nije politika
Foto: Screenshot (N1)

"Vlast se non-stop bavi spinovima, ovladala je totalno medijskom scenom. Čim imate ozbiljnu temu, vi vidite da vlast ne uspeva, da kreću da prave neverovatne greške, da Rio Tinto objašnjavate kao da ste neki portparol Rio Tinta, umesto da to vratite u potpunu ozbiljnost. Pa sad ne valja ni SANU, ne valja ni ovaj, ni onaj", navodi Lalić za N1.

Smatra da je Srbiji potrebna jedna velika građanska partija "u kojoj biste vi mogli zaista da u stranačkom životu nametnete velike teme kao kontru jednoj populističkoj, narodnoj stranci koja u Srbiji vlada 150 godina".
 
Na pitanje šta su velike teme, kaže da je "Kosovo velika tema od kada smo se rodili, mada joj pristupamo kao gotovo kvazi temi, teatralno".
"Velika je tema da li mi treba da otvaramo fabrike guma u velikim gradovima koje su najprljavija industrija, da li se Tašmajdan greje na mazut", navodi on.
 
Dodaje da "mi nemamo pravac, nismo ga odredili prema EU, građanska Srbija ne može da shvati više da li Evropu predvodi Meloni, Orban, Makron, Šolc".
 
Ističe da "pošto mi živimo na evropskom kontinentu treba da navijamo za njega, a stalno se poredimo sa Amerikom".
  • Boj se ovna

    12.09.2024 16:48
    Boj se...
    Da se ne lažemo, ovi vladajući su vrlo spretno narod otrovali mržnjom protiv svih civilizacijskih vrednosti. Na pomen EU svi odmah izvlače kao argumente protiv iste dekadenciju i priču o tome kako se tu ne poštuju tradicionalne i porodične vrednosti. Zanimljivo je što kad pređeš granicu i uđeš u bilo koju susednu zemlju EU vidiš mnogo primera o poštovanju roditelja, starih osoba ili invalidnih lica što je kod nas postala retkost. Priča o tome kako nas tu mrze je tek lagarija za široke mase plasirana od iskompleksiranih ili korumpiranih pojedinaca koje ovaj narod tako lako usvaja. Priča o Kosovu je vrh tog ledenog brega. Najveći problem opozicione scene Srbije je što se na ovim temama dodvorava opštim zaludnim stavovima i kad realno pogledamo zašto bi neko i glasao za neku "kopiju" kad ima dobro poznati orignal. Mi koji mislimo drugačije isto ne prepoznajemo razliku, tako da vladaće AV dokle bude hteo.
  • Ђ

    12.09.2024 12:14
    Ђ
    Народ му је за ових 13 година дозволио да све отме док их је плански лагао! Сада је касно и биће веома веома тешко сменити га али првенствено сву ову криминалну Паукову Мрежу која га одржава на Власти јер су многи у тој Мрежи од које имају користи!
  • RATM

    12.09.2024 12:06
    Pored oglašavanja na tviteru opozicija se nekoliko puta godišnje prošeta kroz Beograd i Novi Sad, duvaju se pištaljke i skandiraju vruće parole. U tim prilikama vodaju narod kao ovce u stilu Vuka Draškovića devedesetih i to je to što se tiče njihovog političkog delovanja. Meni čak ne bi ni smetalo da za taj performans nisu nagrađeni debelim skupštinskim apanažama tako da pored pljačkaške vlasti na grbači nosimo i parazitsku opoziciji koja je kao beznadežno impotentna korisnija vlastima nego nama. Mirni protesti nisu protesti ako niste spremni za borbu nemojte se ni šetati uzalud. Iskopavanje litijuma nije ekološko već političko pitanje koje određuje ne samo ekologiju već i sudbinu koja čeka državu u celini. Neophodni su jasni ciljevi i čvrsta spremnost na žrtvu ako to ne postoji onda priznajmo da smo ovce sa kojima mogu da rade šta god hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija