Brnabić reagovala na video naučnice Đorđević: Mogu da stavim i prst u struju i da poginem

Jedna od autorki studije slučaja o uticaju istraživanja litijuma na životnu sredinu Dragana Đorđević, poručila je Ani Brnabić da stavi ruku u sumpornu kiselinu da bi videla koliko je ona opasna.
Brnabić reagovala na video naučnice Đorđević: Mogu da stavim i prst u struju i da poginem
Foto: 021.rs
Brnabić joj je odgovorila da može da stavi i prst u struju.
 
"Poštovana profesorka, mogu da stavim prst i u utičnicu za struju i da poginem na licu mesta, pa da li to znači da će sledeći predlog zakona od strane opozicije u Narodnoj skupštini biti zabrana električne energije? Ipak su i utičnice opasne, čak kobne, kad se ne koriste kako treba", napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.
Prethodno je, u nameri da kontrira opoziciji i predlogu za zakonskim izmenama u vezi sa rudarenjem, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić podelila na društvenoj mreži X snimak na kom naučnica Dragana Đorđević objašnjava na kojoj temperaturi će biti sumporna kiselina koju će upotrebljavati Rio Tinto kopajući litijum.
 
"Aj da ne budem i ja lenja, nego da pomognem još malo opoziciji koja je toliko 'zabrinuta' i sve prati, ali baš ovo nije čula, a nisu ni oni koji su im pisali predlog zakona, a većinu njih je baš mrzelo i da ga pročitaju…toliko su zainteresovani za životnu sredinu i zdravlje građana", napisala je Brnabić.
Dragana Đorđević, u videu koji je Brnabić podelila, objašnjava da je u početku rekla da će da se radi na 250 stepeni “jer nismo imali podatke šta Rio Tinto planira u Jadru, a onda smo naknadno došli do patentne prijave u kojoj se navodi da će se raditi na 100 stepeni".
 
Na objavu Brnabić, nadovezala se i Dragana Đorđević.
 
"Da se i ja oglasim. Ne savetujem, ali ako želite na svoju odgovornost da proverite, stavite prst u koncentrovanu sumpornu kiselinu na 20 stepeni Celzijusa i pustite da odstoji. Nakon toga neka nas eksperti Rio Tinta izveste o ishodu. To što nudite proces i na 90 stepeni je užas!", poručila je Đorđević dodajući da je to predložila da bi se Brnabić uverila kakva je koncentrovana sumporna kiselina i hladna "pošto hoće da nas ubede da je na 90 stepeni Celzijusa super".
  • Slavko

    14.09.2024 07:02
    Litijum
    Brnabićka celoj ti naciji guraš prst u oko i vređaš nam inteligenciju sa tvojim lupetanjem.
  • Pero

    13.09.2024 07:05
    Glp
    Ne vredi osoba 1 se pravi na budalu il je stvarno slabodoumna cim lupa ovako
    Znaci ukratko stavi prst u sumpornu kiselinu zagrejanu na 20 stepeni da nam pokazes da je litijum dobar za nas i drzi tako 15 minuta ili cuti delujes inteligentnije
  • PATTON

    13.09.2024 01:50
    Nećeš poginuti Ana!
    Slobodno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija