Beograd Prajd sledeće godine zakazan za 6. septembar

Sledeće godine Beograd Prajd biće održan 6. septembra, dok će nedelja ponosa početi 1. septembra i trajaće sedam dana, saopštio je Prajd info centar.
Beograd Prajd sledeće godine zakazan za 6. septembar
Foto: Beta (Milan Ilić)
U saopštenju je naveo da nakon još jednog uspešnog i mirnog Prajda, koji je održan prošlog vikenda u Beogradu, ostaje osam zahteva Beograd Prajda, koji se nisu menjali godinama.
"Zahtevamo od vlasti da do sledeće šetnje učine konkretne korake ka usvajanju Zakona o istopolnim partnerstvima i rodnom identitetu. Sa jednog od najvećih Prajdova ikada održanim u Beogradu poslata je jasna poruka da nasilje usmereno ka LGBTI+ zajednici neće biti tolerisano, zbog čega tražimo od nadležnih organa da procesuiraju i sankcionišu sve nasilnike koji čine zločine iz mržnje", stoji u saopštenju.
Ovogodišnja Nedelja ponosa, održana pod sloganom "Ponos su ljudi", imala je više od 40 događaja, uključujući pozorišne predstave, izložbe i razgovore sa zajednicom.
  • Неко тамо

    12.09.2024 22:21
    Ајд да мало оставите заставе, имамо битнија посла од прајдова плаћених из иностранства.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija