Dačić pred sutrašnji govor Vučića: Podržavam odlučnu politiku zaštite interesa države i nacije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je iz Kine poručio da pruža nedvosmislenu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naročito u vezi s Kosovom.
Dačić pred sutrašnji govor Vučića: Podržavam odlučnu politiku zaštite interesa države i nacije
Foto: MUP
Vučić je najavio da će o tome govoriti sutra, u petak, u Beogradu.
 
"Ovde, u Kini, kada se neko od političara nalazi u inostranstvu dobro može da se vidi koliko je velika i značajna uloga Srbije i predsednika Vučića u međunarodnim odnosima, on se ovde ističe kao lider jedne zemlje koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku i kako su to Kinezi uveli u javnu retoriku - kreatora politike čeličnog prijateljstva Kine i Srbije", preneo je ministar.
Dačićevo ministarstvo je saopštilo da je on rekao da "to daje Srbiji veliki kapacitet da razvija ekonomske i političke odnose".
 
U saopštenju piše da je "Dačić podvukao da smatra da je obaveza svih da daju doprinos takvoj politici koja pre svega vodi računa o nacionalnim i državnim interesima, u uslovima kada je Srbiji teško, kada je naš narod na Kosovu i Metohiji ugrožen, kada Srbija trpi pritiske zbog svoje nazavisne, samostalne spoljne politike, kada postoji nestabilnost u regionu i kada su svi naši neprijatelji ujedinjeni u napadu na Vučića".
Upravo zato, ukazao je on, "i u očekivanju onoga što će predsednik Vučić sutra reći o Kosovu i Metohiji, želim da mu pružim nedvosmislenu podršku da nastavi da vodi odlučnu politiku zaštite državnih i nacionalnih interesa".
 
Dačić je rekao da "s druge strane imamo neodgovornu antidržavnu i antisrpsku politiku opozicije koja koristi sve moguće razloge i povode, počev od navodne štetnosti litijuma, do pitanja posete predsednika Izraela, situacije na KiM, napada na Srbe u BiH, odnosa prema Rusiji i Kini" što sve "slabi nacionalni i državni interes i ima za cilj da oslabi Srbiju".
 
Dačić je rekao da "samo jaka Srbija može da odbrani nacionalne i državne interese i da samo jak predsednik može da vodi zemlju u ovako teškim uslovima", a "znajući koliko on (Vučić) znači za Srbiju u međunarodnim odnosima, dajem nedvosmislenu podršku njegovoj politici u teškim, odlučnim trenucima za Srbiju i siguran sam da će doneti prave odluke za dalju sudbinu Srbije", dodao je on.
  • Helga

    13.09.2024 07:08
    Dosta vise o Kosovu
    Od kako znam za sebe niko se na Kosovo nije doselio.Stalno su se iseljavali. To je proces koji traje vise od 300 godina.Sami smo od njega odustali pre ove okupacije. Uskoro ce Srba na Kosovu biti na nivou statisticke greske. Mi svi ostali smo taoci tog Kosova. Dosta vise o njemu. Zavrsavajte tu pricu. Cak i da nam ga vrate ne bi znali sta sa njim da radimo sa narodom koji nece sa nama.
  • zzz

    13.09.2024 07:02
    Otrcani recept
    Ja ću tebe serdare,ti ćeš mene vojvodo.
  • Srđan

    13.09.2024 07:00
    Plemeniti odnos
    Odnos nam je više bakarni iliti zlatni, nego čelični, ali dobro, ipak su metali u pitanju, i to plemeniti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija