Trajno oduzimanje vozila i trajna zabrana vožnje: Šta predviđa predlog novog Zakona o saobraćaju

Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da se nađe na javnoj raspravi do kraja godine, predviđa veće novčane kazne za saobraćajne prekršaje i opciju trajnog oduzimanja vozila.
Trajno oduzimanje vozila i trajna zabrana vožnje: Šta predviđa predlog novog Zakona o saobraćaju
Foto: Pixabay
"Možda najveća promena koja je predviđena u nacrtu novog Zakona biće znatno više kazne za saobraćajne prekršaje, jer je inflacija pojela i obesmislila sadašnje", prenosi Blic.
 
Aktuelni zakon predviđa opciju privremenog oduzimanja vozila, a prema rečima pomoćnika direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Mirka Kokovića, u novom zakonu će se naći odredba o trajnom oduzimanju.
"Privremeno oduzimanje može da traje dve godine. I tu se plaća ležarina. Bitno je da smo ušli u taj proces jer to je nešto što postoji u Evropi, a tamo primenjuju i tajno oduzimanje. Tako da verujem da ćemo mi prepisati taj model", rekao je Koković, a preneo Blic.
Radna grupa koja piše novi predlog zakona razmatra i opciju trajne zabrane upravljanja vozilom određene kategorije
 
Biće uvedene i odredbe koje se odnose na električne bicikle, koji su trenutno nevidljivi za zakon, a koje će regulisati gde i pod kojim uslovima ljudi mogu da ih koriste.
  • Лазар

    15.09.2024 10:58
    Немам ништа против било којег закона који би увео ред у овом случају ,саобраћају.
    Али знам већ како би се спроводио,тако да можете и стрељање увести,зна се унапред кога би стрељали а кога не.
  • Komšija

    14.09.2024 12:37
    Стојан поштар

    "у Старим Лединцима има још волова по путу и случајно власник попије одоше му волови ни криви ни дужни"

    "Slučajno vlasnik popije", pa za ovu izjavu već treba da ti se oduzme vozačka.
  • Gg

    14.09.2024 10:34
    Gg
    Traino oduzimanje vozila nepodrzavam kao i vecina! Treba drasticno kazniti vozaca novcano i zatvorski ali da ovaj zakon vazi za svakog Gradjanina bez izuzetka! I za mesec dva sve bi se vratilo u normalu koja nam nije odavno poznata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija