Dačić: Policajci će i dalje biti u školama, bezbednost dece nam je prioritet

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija od početka školske godine obezbeđuje sve škole u Srbiji i da će tako nastaviti i ubuduće, saopštilo je ministarstvo.
Dačić: Policajci će i dalje biti u školama, bezbednost dece nam je prioritet
Foto: 021.rs
"Školski policajci su prisutni u svim školama, pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. Njihovo prisustvo nikada nije dovedeno u pitanje zato što je bezbednost dece naš prioritet", rekao je ministar.
Kako je naglasio, juče su na obezbeđenju u 1.742 škole bila raspoređena 2.232 policijska službenika i taj broj će okvirno ostati i tokom cele školske godine.
"Prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova je da svako dete bude sigurno na putu do škole i u školi. Školski policajci su tu da osiguraju bezbednost, ali i da se nađu deci za sve eventualne probleme koji ih muče", zaključio je ministar Dačić.
  • BGD 011

    13.09.2024 16:55
    Kursadzije
    Bolje u skolama nego na kursevima!
  • Dušan

    13.09.2024 16:26
    Nije tačno
    "Školski policajci su prisutni u svim školama".
    OŠ Miloš Crnjanski, Novi Sad. Za dve nedelje škole ni jednom nisam video ni jednog policajca ni u dvorištu ni oko škole, niti su moja deca videla.
  • Теткица

    13.09.2024 16:20
    Баш су нам деца безбедна ,полицајац испред школе спава у службеном ауту ,где им је унутрашња контрола ? ,једино ако се нешто случајно деси биће први да дојави шефу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija