Sindikat Katastra poručio Vesiću: Nije ovde reč o nadzoru, nego o velikom alibiju za vaše neuspehe

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da je danas potpisao rešenje o obrazovanju Radne grupe za sprovođenje nadzora nad radom katastra.
Sindikat Katastra poručio Vesiću: Nije ovde reč o nadzoru, nego o velikom alibiju za vaše neuspehe
Foto: 021.rs
"Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak. Nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda obaviće se u periodu od 16. septembra do 16. oktobra", saopštio je Vesić na platformi X.
 
On je napomenuo da je Radna grupa dužna da do 1. decembra dostavi izveštaj o nadzoru sa predlogom mera.
 
"Izveštaj će biti razmatran na Vladi a potom ću sa sadržajem izveštaja i predloženim merama da upoznam javnost", napisao je ministar.
Vesić je takođe pozvao građane koji imaju primedbe na postupanje ili na nepoštovanje rokova pred Republičkim geodetskim zavodom da informacije sa dokazima dostave na mejl adresu: pitanja.građana@mgsi.gov.rs.
 
"Svaki zahtev koji dobijemo prosleđivaće se Republičkom geodetskom zavodu uz upozorenje na zakonsku odgovornost ukoliko se zahtevi stranaka ne rešavaju u rokovima koje je predvideo Zakon o upravnom postupku", saopštio je Vesić.
 
"Verujem da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ovaj način pomoći Republičkom geodetskom zavodu da bolje sagleda probleme i eventualne propuste u radu jer to nije moguće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom posle 13 sati, kada su odlučili da, posle pritiska javnosti, primaju građanke i građane", naveo je Vesić.
Sindikat: To je 'grupa za pritisak', pratićemo svaki korak 
 
Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) Geosindikat je danas zatražio od ministra Vesića da rad grupe za nadzor nad radom te institucije bude javan, jer je to, kako su ocenili, "grupa za pritisak".
 
Poručili su Vesiću da će u narednim danima pratiti svaki njegov korak i obaveštavati javnost o svim novim otkrićima.
 
"Zahtevamo da rad vaše grupe za pritisak bude potpuno javan. Ako ste zaista zainteresovani za transparentnost, kako tvrdite, onda sigurno nećete imati ništa protiv da se svaka aktivnost radne grupe prenosi uživo, jer, kao što kažete, javnost ima pravo da bude obaveštena", piše u saopštenju.
 
Geosindikat je naveo da Vesić očigledno sumnja da se RGZ ne trudi dovoljno, iako su podaci o radu te institucije transparentni.
 
"Da ste malo bolje pogledali, možda biste primetili da su svi podaci koje pokušavate da saznate već dostupni javnosti kroz naš portal, ali ne – vi ste odlučili da nam pomognete tako što ćete organizovati 'grupu za pritisak', jer budimo realni, tu nije reč o nadzoru, nego o jednom velikom alibiju za vaše neuspehe, manipulacije i zaštite interesnih grupa i pojedinaca", piše u saopštenju.
 
Iz sindikata su dodali da su već viđeni pokušaji ministra Vesića sa "dokazanim manipulatorima i onima, čiji je lični interes da sruše RGZ, kako bi zadovoljili svoje džepove".
 
"To što nazivate radnom grupom možete okačiti mačku o rep, jer je svima već jasno da cilj nije stručna kontrola rada RGZ-a, već pritisak i podrivanje integriteta naše institucije. Sigurni smo da će se umesto 'zeca', koga pokušavate da ulovite, pojaviti 'medved' – i to onaj kojeg niko nije očekivao", piše u saopštenju.
 
Iz sindikata su poručili da će se boriti svim sredstvima da RGZ ne izgleda kao sportski klubovi koje je, kako je navedeno, uređivao Vesić ili infrastruktura u Beogradu nakon njegovog odlaska.
  • NEKO

    14.09.2024 08:05
    Ovog
    Vesića ne treba komentarisati, ali ovaj instant sindikat je zlo. Stanje u katastrima po priči zaposlenih koji rade preko 30 godina nikad nije bilo gore. Ima tamo i korektnih ljudi, ali oni koji odlučuju o predmetima su malko "čudni".
  • Darko

    14.09.2024 08:05
    Sramota treba da bude ljude u katastru! Ocekujem uskoro radnike UKP u ove dve ustanove u NS...
  • Tasa

    14.09.2024 05:30
    Katastar
    Tamo se radi punom param kad stavis kovertu pare resis ocas posla a ko nema pare ceka i do 5 god

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija