Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".
Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU
Foto: Beta (Vlada Srbije/Slobodan Miljević/arhiva)
Vučić je u obraćanju iz Palate Srbija rekao da je Srbija "opredeljena za Ohridski sporazum", kao i da "ne zna ništa ni o kakvim pismima koje je Evropskoj uniji slala sadašnja predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, dok je bila premijerka".
 
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da "Srbija jeste za dijalog s vlastima u Prištini, i da će uvek biti, ali da neko mora da ispuni svoje obaveze".
"Sa Ohridskim sporazumom nemamo problem i o tome sam govorio u Narodnoj skupštini. Reči predsednika Republike obavezujuće su, one su jednako važne kao i pisani dokument. Nemam pojma o kakvim pismima je reč, ni šta je pisala Ana Brnabić, ni da li su oni donosili neko drugo rešenje", kazao je Vučić.
Posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, tokom nedavne posete Prištini, novinarima je rekao da je povučeno pismo Srbije koje je uputila Ana Brnabić dok je bila premijerka i koje se odnosi na "crvene linije" za Kosovo.
 
Govoreći o nabavci višenamenskih francuskih aviona "Rafal", Vučić je kazao da je Srbija u paketu kupila rezervne delove, logistiku kompletnu, od jakni, rukavica, "do svega drugog za naše pilote", i da nisu tačni navodi pojedinih medija da su avioni nabavljeni bez rezervnih delova.
  • Detelinara

    14.09.2024 13:04
    Pismo je upućeno pred izbore u decembru 2023 god ! Ovo povlačenje pisma znači da je Vučić žestoko prevario glasače i da mora da bude smenjen !
    A to nije bilo obično slanje pisma, nego se to desilo u Briselu gde je domneta i potpisana Deklaracija EU i Zapadni Balkan u kojoj piše da Srbija priznaje nezavisnost Kosova. Uz tu Deklaraciju je Srbija priložila pismo sa ogradama da se potpis Deklaracije ne odnosi na priznanje Kosova i članstvo Kosova u UN i agencije u UN.
    Povlačenje pisma znači, da je ostao samo potpis Deklaracije, što znači da je tim povlačenjem pisma Vučić potpisao priznanje nezavisnosti Kosova.
    Ako nije tako, neka vrati pismo sa prigovorom na tu Deklaraciju.
    Čak mislim da je svu ovu predstavu juče Vučić organizovao da sakrije da je povukao pismo ograde sa potpisane Deklaracije.
  • Неко

    14.09.2024 08:08
    Реално
    Како се овај човек спрда са свима нама.
    Мисли да америчке гаранције да никад неће одговарати за све што је урадио и ради нешто вреде у животу.
  • AntiZaNe

    14.09.2024 01:42
    Može biti da je Ano sama sebe zamolila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija