Megatrendu ipak vraćena dozvola za rad, ministarstvo prosvete poništilo rešenje

Ministarstvo prosvete poništilo je svoja prethodna rešenja i vratilo dozvole za rad Univerzitetu Megatrend i Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda.
Megatrendu ipak vraćena dozvola za rad, ministarstvo prosvete poništilo rešenje
Foto: Screenshot (YouTube/Jutarnji Program TV Happy)
Ministarstvo prosvete je u petak 13. septembra na osnovu člana 183.stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku donelo rešenje kojim se poništava prethodno rešenje o oduzimanju Dozvole za rad Megatrend Univerzitetu.
 
Megatrendu je dozvola za rad prethodno oduzeta 26. avgusta.
"Ministarstvo je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja Ministarstva prosvete o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi", navodi se na sajtu Ministarstva u obrazloženju o vraćanju licence Megatrendu.
 
Potpuno identično obrazloženje nalazi se i u drugom saopštenju Ministarstva, koje se odnosi na Visoku školu modernog biznisa.
Ovoj privatnoj visokoškolskoj ustanovi dozvola za rad oduzeta je 3. septembra, a deset dana kasnije je vraćena usled prodecuralnih propusta samog ministarstva.
 
U oba slučaja Ministarstvo prosvete je 5. septembra objavilo da dozvolu za rad oduzima na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavestilo Ministarstvo prosvete o konačnosti rešenja o odbijanju zahteva za akreditaciju.
 
Ministarstvo prosvete pojasnilo je tada svoju odluku.
 
"Zakonom o visokom obrazovanju propisano je da će ministar prosvete na predlog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje u roku od 30 dana od dana prestanka rada ustanove, doneti akt kojim se obezbeđuje završetak studija studentima te visokoškolske ustanove", saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 
Na tu, kako kažu, neočekivanu odluku, Megatrend je podneo žalbu. Vlasnik i rektor Megatrend Mića Jovanović rekao je tada da očekuje da se slučaj reši po pravdi i važećim propisima.
 
"Smatram da je razlog ovakve odluke za oduzimanja dozvole Megatrend univerzitetu banalan i odnosi se na kašnjenje od nekoliko nedelja sa prilaganjem dokumentacije i traženjem nove reakreditacije", istakao je Jovanović za RTS.
 
Prethodno je Jovanović rekao za Danas kako je "informacija o oduzimanju dozvole za rad tom univerzitetu lažna vest".
 
On je tvrdio da se radi samo o "predlogu Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje", te da je "pre četiri dana razgovarao sa ministarkom" i da mu je ona rekla da "u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju imamo važeću dozvolu još dve godine".
  • @ccc

    14.09.2024 17:49
    Samo ako imaocima državne diplome bude zabranjeno zapošljavanje u privatnom sektoru.
  • Pera

    14.09.2024 17:14
    Fax
    Ko ima državnu diplomu taj je kao Šešelj, Vučić, Dačić. Pa posle na teret budžeta. Katastrofa za državu.
  • ccc

    14.09.2024 15:34
    lako se resava
    ko ima privatnu diplomu nek se zaposli kod privatnika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija