Marko Đurić: Počela "globalna diplomatska kampanja za prava srpskog naroda na Kosovu"

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je "globalna diplomatska kampanja Srbije za prava srpskog naroda na Kosovu danas počela sastankom ministra Marka Đurić s ambasadorima država EU".
Marko Đurić: Počela "globalna diplomatska kampanja za prava srpskog naroda na Kosovu"
Foto: Beta (Ministarstvo spoljnih poslova/arhiva)
On ih je informisao o "kršenjima prava srpskog naroda na Kosovu i o potezima koje će Srbija zbog toga preduzeti".
 
"Globalna diplomatska kampanja Srbije za prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, za spas i opstanak i našeg naroda i dijaloga, kao instrumenta opstanka našeg naroda, počela je danas", izjavio je Đurić posle sastanka.
Po njegovim rečima, cilj mera koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio u petak, jeste "zaštita Srba na Kosovu i Metohiji, očuvanje dijaloga kao ključnog instrumenta za normalizaciju stanja na terenu, uklanjanje katastrofalnih posledica delovanja premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je zgazio kolektivna ljudska, politička i ekonomska prava Srba, i olakšavanje našem narodu da opstane u južnoj pokrajini".
Đurić je naveo da će Srbija "goniti sve one koji su mučili i zlostavljali Srbe, ali i one koji su im u tome pomagali, bez obzira da li su to Albanci ili Srbi, pošto je, nažalost, bilo i takvih".
 
"Mislim da su, uz sve teške i loše vesti koje dolaze već mesecima i godinama sa Kosova i Metohije, ova odluka i ove mere predsednika Vučića i Vlade Srbije jedna konačno dobra vest za Srbe", zaključio je ministar.
 
  • Mija

    15.09.2024 08:43
    Djurić
    Šta bi sa pet nula za nas ,Aco Srbije.Sram te bilo
  • Šomi

    15.09.2024 07:39
    Idi tamo ministre i ponovi ono skandiranje predsedniku!
  • Lim-Kim

    14.09.2024 23:45
    E dobro ste se setili.Izgleda da ste lako proćerdali onih 5-0.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija