Direktor Rio Tinta: Naši zaposleni su izloženi pretnjama i zastrašivanju

Izvršni direktor kompanije "Rio Tinto" Jakob Stausholm naveo je da kompanija poštuje i razume svu bojazan građana Srbije oko projekta "Jadar" i da ima odgovore na sva pitanja.
Direktor Rio Tinta: Naši zaposleni su izloženi pretnjama i zastrašivanju
Foto: 021.rs
Stausholm je u autorskom tekstu za list Politiku ocenio da postoji mnogo netačnih i pogrešno protumačenih informacija o projektu "Jadar" i kompaniji "Rio Tinto", kao i da je "u pitanju pažljivo osmišljena i dobro organizovana kampanja širenja dezinformacija".
 
"Ovo je prvi put da se ova kompanija u svojoj dugoj istoriji suočava sa takvom situacijom. Tema razvoja projekta zbunjuje, uznemirava i deli ljude. Naši zaposleni izloženi su pretnjama i zastrašivanju na internetu", kazao je on.
Kako je naveo, šest obećanja koje je dao odraz su njegove želje da sve koji su zabrinuti uveri da će se taj projekat razvijati bezbedno i u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.
Stausholm je kazao da sve studije procene uticaja na životnu sredinu podrazumevaju proceduru javnog uvida, gde će građani moći da se informišu i daju svoj doprinos poboljšanju studija kroz komentare, pitanja i sugestije.
 
Naveo je i da ta kompanija predlaže što više javnih debata koje će prenositi mediji, poput one koja je bila održana prošle subote u Ljuboviji.
  • Radnik

    17.09.2024 21:31
    Ovaj je isti
    Ko naš precednik, uvek mu neko ugrožava njega i njegovu porodicu!
  • Neko

    16.09.2024 01:28
    Došli ste u tudju zemlju da razarate da bi nas trovali i Jos se bunite da vam prete.Pa hajde da mi dodjemo u vašu zemlju sa tom namerom vašom.Vi niste dali Noleti da igra tenis,to je Sport,Al BiH kod nas da nas truje te i još za džabe,Sramoto.Nedolazi nigde gde nisi dobro došao.
  • Pljuc

    15.09.2024 21:04
    Pa šta?
    I naši građani su izloženi pretnjama i zastrašivanju.
    Sada smo egal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija