Šapić najavio spomenik Draži Mihailoviću i rekao: Za srpski narod važno da se Titovi ostaci izmeste

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je uoči sedice Skupštine Beograda obrazložio zbog čega se donosi rebalans gradskog budžeta i najavio nove projekte čije finansiranje treba obezbediti.
Šapić najavio spomenik Draži Mihailoviću i rekao: Za srpski narod važno da se Titovi ostaci izmeste
Foto: Beta (Milan Obradović)
Šapić je najavio postavljanje komunalno-bezbednosnih stanica, odnosno uvođenje kamera u 220 osnovnih škola i 400 vrtića. Sve te kamere pratiće se iz jednog nadzornog centra, čije otvaranje je Šapić najavio za mesec dana, prenosi N1.
 
Kako je rekao, sve će raditi uz pomoć najmodernijeg softvera. Prema njegovim rečima, taj softver reaguje na oružje ili bilo koji tvrdi predmet.
"To će da olakša policiji, a spremamo još jedan projekat te vrste koji će posebno biti revolucionaran", rekao je Šapić.
 
Za novembar je najavio gradnju "novog srpskog mosta", ističući da još ne zna da li će se i formalno tako zvati. Njegov završetak predviđen je za kraj 2026. i početak 2027. godine, a tunel bi trebalo da bude gotov godinu dana kasnije.
Šapić je najavio i konkurs za projektovanje novog zoološkog vrta, koji bi trebalo da bude napravljen po ugledu na onaj u Valensiji u Španiji.
 
Šapić je kazao da će se danas formirati komisija za spomenike i nazivanje trgova i ulica.
 
"Sad ću pozvati javno, ne mogu da utičem na tu odluku niti Grad Beograd može, ali mislim da je izmeštanje Josipa Broza iz Muzeja Jugoslavije izuzetno važno za srpski narod i izmeštanje posmrtnih ostataka četiri narodna heroja sa Kalemegdanske tvrđave", kazao je Šapić, nazivajući je našom najvećem kulturnom baštinom koja najmanje ima veze sa komunistima.
On je podsetio da odluku o tome donosi Ministarstvo kulture, a Šapić je obećao da će Grad pomoći da se izvrši "kvalitetna ekshumacija i da se ta tela premeste", ističući da neće nikome rasipati kosti.
 
Šapić je rekao da će zahvaljujući najavljenoj komisiji sutra pokrenuti zvaničnu inicijativu za izgradnju spomenika Dragoljubu Mihailoviću u parku Terazijska terasa ispod Terazijske česme.
  • Slavica

    18.09.2024 10:56
    Sramno, tužno, bedno!!! Svaka promena koja je došla posle Tita i raspada Jugoslavije, bila loša, nazadovanje, gašenje sloboda, prava gradjana, radnika, uništavanje sistema vrednosti, morala , kulture, svega.... Jedino što je tzv.demokrstska vlast znala da radi, je menjanje naziva ulica i ustanova, blaćenje Titovog imena, bolje da su radili na očuvanju onih pozitivnih tekovina , a promeni devijacija u društvu. Danas imamo podršku i Kine, i Rusije i nekih arapskih zemalja, upravo zahvaljući Titu , u vreme sankcija naftu smo dobijali , jer Tito ostavio dubok, pozitivan trag u Libiji i nekim drugim zemljama. Sramno, sad bi mrtvom vuku da mere rep. Kukavice, prazne glave, nisu Titu ni do kolena.
  • predrag

    17.09.2024 08:38
    ‘Izuzetno je važno za srpski narod izmeštanje JBroza (reč TITO im teško ide preko usta) iz muzeja YU kao i posmrtnih ostataka 4 narodna heroja sa Kalemeg.tvrđave’
    ZATO ŠTO TO VREME POKAZUJE DA NE MORA DA BUDE KAO SADA, I PRE TITA, kada narod smatraju marvom, a sebe dahijama i aristokratijom (kojima luk viri iz dupeta).
    Pre neki dan u Ljuboviji, AV je pricao kako Srbi nemaju tu pamet, nista ne znaju, nabrojao je sve periode kada su nam sve industr.revolucije promakle, od parne mašine do danas, ALI JE MUDRO PRESKOČIO PERIOD TITA kada su se činili napori da zemlja sustigne dostignuća svih grana nauke (kao što svaka normalna evropska zemlja radi).
    Ako omladina ne zna šta se proizvodilo, ima na netu, npr link:
    https://www.vesti.rs/Ekonomija/IZNENADICETE-SE-SPISKOM-Brendovi-koje-je-SFRJ-proizvodila-za-ceo-svet.html
    https://balkans.aljazeera.net/opinions/2018/10/8/sfrj-kao-kost-u-grlu-povampirenim-nacionalistima
    A ovako kako se radi danas, bez domaćih fabrika koje bi punile budžet i podizale tehnološki nivo zemlje, da bude dobro svima, biće dobro samo dahijama i lojalnima kojima udele, uz sport i estradu.
    Rade na totalnom zaglupljenju nacije. Iselenju.
    Ako niste sposobni da nastavite Titovo, sklonite se, umesto što pokušavate da izbrišete to vreme
  • sasa

    17.09.2024 07:35
    najeb*smo
    Dizite spomenike , nemojte rusiti . Neka ostane trag .Treba uciti iz proslosti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija