Doktorka se snimala za TikTok u kolima hitne pomoći i u domu za stare: Pokrenut postupak

Doktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd na svom TikTok profilu objavila je seriju snimaka sa radnog mesta koji nisu u skladu sa profesijom.
Doktorka se snimala za TikTok u kolima hitne pomoći i u domu za stare: Pokrenut postupak
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je potvrđeno za Nova.rs, zbog snimanja transportovanja pacijenta, ali i korisnika doma za stare u kome takođe radi, protiv nje je pokrenut postupak pred Etičkim odborom.
 
Na snimcima koje je doktorka objavljivala ona je u prvom planu i vidi se kako se obraća pratiocima dok opisuje svoje radno mesto.
 
Snimila je i zdravstvenu ustanovu, kao i korisnice jednog doma za stare, navodi Nova.
Između ostalog, u videu koji je snimljen u domu za stare, doktorka je na početku u belom mantilu sa stetoskopom, gde predstavlja svoje radno mesto i pacijente, da bi se na kraju iznenada pojavila u haljini.
 
"E da vidite malo doktorku u drugačijem izdanju, da razbijemo predrasude da su sve doktorke stare, dosadne, ružne. E pa, nije tako, ima i onih zanimljivih", kaže ona.
 
Ušla je i u prostoriju u kojoj su korisnice.
 
"Jao što ste divni, baš mi je drago. Jel vas dobro neguju ovde", pitala ih je.
U drugom videu, snimala se u vozilu Hitne pomoći koje se kreće prema bolnici. Na kraju snimka, vidi se jasno ulaz u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".
 
Nakon što su se snimci proširili mrežama, a doktorka bila izložena osudama, sve snimke je uklonila. 
 
"O mogućim sankcijama koleginice, zbog emitovanja spornih videa sa radnog mesta odlučivaće Etički odbor i inspekcija Ministarstva zdravlja", kaže za Nova.rs dr Goran Čolaković, direktor Hitne pomoći.
 
On je objasnio da se na jednom snimku vidi osoba koja sedi u zadnjem delu kola Hitne pomoći, ali da nije u pitanju pacijent.
 
"U tom delu sede i medicinski tehničari, tako da je na spornom snimku kolega. Ipak, postupak je pokrenut, pa ćemo videti šta će biti odlučeno", kaže doktor Čolaković.
  • Логичар

    18.09.2024 12:04
    Гледа Пинк
    ..и њено понашање је поооотпуно нормално у односу на вести и дневнике.
  • Tika DE

    17.09.2024 08:51
    Ovakva bi u Nemačkoj
    ribala klozete i menjala pelene 90 godišnjacima tri puta dnevno za minimalac u Srbiji je zvezda.

    Posle se neko pita zašto svako normalan sa normalnom diplomom i normalnim radnim navikama i normalnim poštenim znanjem i normlanim veštinama želi da ode iz Srbije i da se više nikada ne vrati u Srbiji.Čak ni na odmor .

    Posle se pitate u Srbij zašto Vam normalan vodoinstalater traži 200 eura dnevnice po danu i za 200 eura po danu ga ne možete naći zašto Vam običan moler sa 2 flaše piva u sobi traži 150 eura samo u rukama da okreći jednu manju sobu koju završi za 5 sati posla, zašto nema vozača mesara kuvara konobara inženjera vaspitačica a to što ima bolje i da ne radi kako radi .

  • Drns

    17.09.2024 08:21
    @znamo se odavno
    Znači ti ocenjuješ koliko ko zna i koliko vredi po tome kakvu muziku slušaju i kojoj religiji pripadaju. To više govori o tebi samom kakav si ti (ne)čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija