Bivši ministar za KiM: Vučićeve mere za Kosovo samo spisak lepih želja

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da mere koje je nedavno izneo Aleksandar Vučić, za rešavanje kosovskog problema, predstavljaju samo spisak lepih želja.
Bivši ministar za KiM: Vučićeve mere za Kosovo samo spisak lepih želja
Foto: Beta (Bojan Slavković)
Kako je rekao Bogdanović, Srbija nema nikakve mogućnosti da to realizuje.
 
"To nisu mere, jer ništa od toga ne zavisi od Beograda, već je molba za Prištinu i međunarodnu zajednicu", rekao je Bogdanović u intervjuu za list Nova.
Govoreći o zahtevu da se hitno formira Zajednica srpskih opština (ZSO), kao jednoj od mera, Bogdanović je naveo da je "to stalna priča".
 
"Kad smo uvideli da Priština nema nameru da formira ZSO, mnogo pre dolaska Kurtija na vlast, i da im međunarodna zajednica prećutno omogućava da opstruišu taj proces, mislim da smo mi u tom trenutku morali da preduzmemo određene aktivnosti", naveo je Bogdanović.
Kako je dodao, "da sami formiramo ZSO i da pokažemo Prištini i međunarodnoj zajednici da želimo da ostanemo na ovim prostorima, a ne da budemo servilni i da sve damo, a ne dobijemo ništa".
  • Bojan

    17.09.2024 15:19
    Krsitelj ustava kao i Aca
    Kako da sami formiramo ZSO kada je ZSO protivustavna?
  • Temerinac

    17.09.2024 12:36
    Nipošto nije tačno ovo što kaže da za "mere 5 tačaka" se ništa ne pita Srbija.
    Jer je rečeno dok se ne ispune 5 tačaka i vrati prethodno stanje, Srbija neće učestvovati u pregovorima !
    I te kako Srbija utiče na to da ne ide na pregovore dok ne ispune svih 5 tačaka vraćanja na prethodno stanje, nego međutim vidimo danas da je Vučić popustio i mislim da mi moramo da smenimo Vučića jer je smetnja za odbranu Kosova i Metohije
  • Видовита Зорка

    17.09.2024 12:00
    Видим само AV-a испред Српске заставе

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija