Počela isporuka vaučera za kupovinu lekova i rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti

Podela više od 500 vaučera za kupovinu lekova i za rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti počela je danas, a vaučeri će im stići na kućnu adresu.
Počela isporuka vaučera za kupovinu lekova i rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti
Foto: 021.rs
To je saopštilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
U saopštenju je navedeno da je proces isporučivanja "znatno ubrzan i olakšan" i da će isporuka vaučera obolelima biti nastavljena u kontinuitetu, istim intenzitetom svake naredne nedelje.
Vaučere je moguće iskoristiti do 31. decembra 2024. godine.
 
"Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju je obezbeđivanje boljeg materijalnog položaja obolelih i efikasnija i brža podela vaučera (...) Potpisanim Memorandumom o saradnji Ministarstva i JP 'Pošte Srbije' proces uručenja vaučera znatno je ubrzan i olakšan, što će obolelima od retkih bolesti omogućiti da vaučere što pre i iskoriste", stoji u saopštenju.
  • Dobrica

    18.09.2024 01:12
    Kada će biti
    za istu namenu isplaćena novčana pomoć u iznosu 25.000 dinara.
  • Kada

    17.09.2024 13:46
    Kada će biti nabavljeni lekovi koji su za hronične bolesnike namenjeni. Npr. Kreon, lek bez koga pacijenti ne mogu da jedu. Ovog leka nema skoro više od 9 meseci. Zašto se ne pozabavite i ovakvim problemima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija