Lončar: Broj urađenih operacija u realnom vremenu će moći da se vidi na sajtu ministarstva

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je nezadovoljan brojem operacija u pojedinim bolnicama.
Lončar: Broj urađenih operacija u realnom vremenu će moći da se vidi na sajtu ministarstva
Foto: 021.rs
Takođe je rekao da će ubuduće broj urađenih operacija u svakoj bolnici biti istaknut u realnom vremenu na sajtu ministarstva. 
 
Lončar je naveo da je nedopustivo da se u Kliničkom centru Srbije uradi samo šest operacija kuka i kolena dnevno i dodao da je to ustanova sa najmodernijim operacionim salama i najmodernijom opremom.
Tokom razgovora sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u kojima postoje liste čekanja za operativne procedure, Lončar je, između ostalog, govorio o okolnostima koje dovode do ovoga, a poseban akcenat dat je načinima na koji se broj operacija može smanjiti i konačno dovesti do ukidanja lista čekanja u bolnicama.
"Moram još jednom da vas upozorim, država je odlučna da se liste čekanja smanje i konačno ukinu. I tu neće biti pardona. Nedopustivo je da Klinički centar Srbije sada radi samo šest operacija kuka i kolena dnevno, a toliko najmodernijih operacionih sala i najbolje opreme i aparata smo obezbedili za tu ustanovu. Ili Banjica, KC Niš, gde je takođe nedopustivo mali broj operacija. To nećemo tolerisati, i to se mora odmah promeniti. Imate svu podršku Ministarstva zdravlja, cele države, sve što treba dodatno od opreme, od aparata, sve ćemo nabaviti, ali mora više da se radi. Napravićemo poseban program operacija, za svaku ustanovu, sa dnevnim i nedeljnim brojem operacija koje objektivno mogu da se urade, i to apsolutno mora biti realizovano", istakao je Lončar.
 
Ministar je najavio da će svaki vid dodatnog angažovanja zdravstvenih radnika koji budu učestvovali u realizaciji ovog programa biti dodatno plaćen.
  • Jovan

    17.09.2024 14:04
    Dok on shvati da
    operacije rade hirurzi uz pomoć ostalih kolega biće kasno. Džaba vam operacione sale kad nedostaje osoblja, stručnjače. Na vaskularnoj klinici su divni ljudi ali nema toalet papira za pacijente. Pozdrav sa lica mesta, stručnjače.
  • Zla...

    17.09.2024 13:57
    Uporedni podaci
    ..."je rekao da će ubuduće broj urađenih operacija u svakoj bolnici biti istaknut u realnom vremenu na sajtu ministarstva".
    A mogu li se istaknuti i podaci koliko je TOG dana urađeno istih takvih operacija u privatnim bolnicama ??? Tek onda te brojke govore SVE! Kad se napravi paralela....
  • Da prohodamo

    17.09.2024 13:48
    Da li će moći da se vidi i uspešnost operacija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija