Turski državljanin dobio spor protiv Srbije na Evropskom sudu za ljudska prava

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je, u slučaju Jalali protiv Srbije, da država Srbija ooštećenom turskom državljaninu treba da isplati 8.620 evra na ime naknade materijalne štete.
Turski državljanin dobio spor protiv Srbije na Evropskom sudu za ljudska prava
Foto: Pixabay
Podnosilac predstavke, turski državljanin Mehmet Ali Jalali koji živi u Holandiji tužio je Srbiju zbog konfiskacije ličnog i zakonito stečenog nakita koji je pripadao njegovoj supruzi, a koji nije bio prijavljen srpskim carinskim vlastima prilikom prolaska kroz Srbiju zbog čega je morao da plati i kaznu.
Jalali je u predstavci naveo da je konfiskacija bila krajnje nesrazmerna i neopravdana mera a sud je utvrdio da je reč o povredi člana 1. Protokola br. 1 (zaštita imovine) Evropske konvencije, saopšteno je u Strazburu.
Pravična naknada koju Srbija treba da isplati podnosiocu predstavke za materijalnu štetu iznosi 7.620 evra i još 1.000 evra za druge troškove, naveo je Sud.
  • N1

    18.09.2024 09:44
    Neka mu plati EU, čiji je to sud.
  • Max

    17.09.2024 17:53
    Sto nije eu sud tako revnosan da osudi krsenje prava Srba u Hr
  • Realista

    17.09.2024 15:36
    srpski stručLJaci na carinama
    Voleo bih da se povede kampanja gde EU pruža besplatnu pravnu pomoć svim stranim pravno oštećenim licima u srbiji samo da bih gledao kako se kradikalska vlast koprca pokušavajući da zakrpi još veću, zjapeću rupu u budžetu... ova srpska rulja nikako da shvati da ostatak sveta nisu nepismene budale pa da ih vozaju nebitni srpski banditi u "državnim" uniformama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija