Vladika Grigorije: Ne vozim maserati, vode protiv mene hajku u tabloidima zbog litijuma i Kosova

Vladika Grigorije reagovao je na, kako kaže, hajku koja se protiv njega vodi u tabloidima i naveo da nije tačno da vozi maserati.
Vladika Grigorije: Ne vozim maserati, vode protiv mene hajku u tabloidima zbog litijuma i Kosova
Foto: Screenshot (YouTube/Nova S)

Smatra da se hajka vodi zbog toga što je javno pričao o Kosovu i iskopavanju litijuma.

"I te kako sam svestan da možda ovog linča ne bi ni bilo da nije bilo mog pominjanja Kosova u medijima i ukazivanja na poslednje stradanje našeg naroda tamo. I, naravno, mog pominjanja nesrećnog litijuma", napisao je vladika
Jedan tabloid nazvao je vladiku Grigorija "Đilasovim" i "maserati vladikom".
"Nemam običaj da se oglašavam povodom natpisa o meni u medijima, čak ni onda kada su – a tako je u 99 odsto slučajeva – posredi notorne laži ili pak reči i događaji izvađeni iz konteksta i netačno interpretirani. Iako svako trpljenje ima svoju granicu, pogotovo kada ono traje decenijama, verovatno bih (o)ćutao i povodom poslednjeg beskrupuloznog medijskog linča, koji se odvija trenutno, da kao sveštenik i episkop ne osećam dužnost i obavezu da se oglasim pastve svoje radi, kao i radi svih onih čestitih i dobronamernih ljudi koje pomenuti linč (i svi oni koji mu prethode) dovode u zabludu i smutnju", naveo je vladika Grigorije.
 
On je ranije saopštio da kao hrišćanin, episkop, građanin i čovek, ne podržava iskopavanje litijuma i uništavanje plodne doline Jadra ili bilo koje druge.
 
"I ne, ne vozim maserati. Nikada nisam imao skup automobil, a već dugo nemam ni lično, ni službeno vozilo. U Nemačkoj se vozim vozom ili metroom. To su vrlo lako proverljive činjenice. Kao što se vrlo lako moglo proveriti, da je nekom zaista bilo stalo do istine, da je sve što sam stvorio u Hercegovini, u Hercegovini i hercegovačkom narodu ostalo. I ponavljam, sve ovo pišem radi onih bezazlenih", objavio je on na Instagramu.
U objavi na Instagramu se pita odakle krenuti "kad je spisak grehova koji mi stavljaju na teret poprilično narastao tokom godina".
 
"Možda od isticanja činjenice da je plasiranje poluistina jednako opasno i štetno (a ponekad i opasnije) kao i širenje samih laži. Ili od toga da je izjava i incijativa, kako su je nazvali u medijima, da se ženama dozvoli rukopoloženje u sveštenički čin nije uopšte izjava, a kamoli inicijativa, već je namerno pogrešno interpretiran i iz konteksta izvađen dio razgovora u jednom podkastu. Ili bi možda bilo najpreče da jednom zasvagda stavim tačku na spekulacije o mom tobožnjem nastojanju na ujedinjenju Srpske pravoslavne i Rimokatoličke crkve (na kome i kada bih radio ne bih imao moć da ga sprovedem u delo). Evo, kažite mi od odakle da krenem vi koji sve te činjenice znate bolje od mene i koji ste upućeni vrlo dobro i u ono što se nikada zbilo nije. I te kako sam svestan da možda ovog linča ne bi ni bilo da nije bilo mog pominjanja Kosova u medijima i ukazivanja na poslednje stradanje našeg naroda tamo. I, naravno, mog pominjanja nesrećnog litijuma. Kako god, svako neka radi po svojoj savesti, a ja sa svojom stojim pred Bogom", dodao je vladika Grigorije.
  • MIKI

    18.09.2024 19:01
    Čudo neviđeno
    Čudno je da se po pitanju litijuma i bezvlašća ne oglašava pop koji ide pešice do Svete gore i aktivno koristi jutjub za deljenje saveta nama ovcama iz stada.
  • iguman

    18.09.2024 14:00
    Grigorije kod nas, papa Franja kod katolika su najpametniji i najbliži, svojim besedama, verujucim narodima, dok je Nenad Canak najpametnije medju politicarima.

  • Odgovor

    18.09.2024 11:23
    za Dm
    Gospodine Dm,
    Naprotiv, Vi niste u pravu.
    Ja jesam u pravu, jer zbog prirode posla i naučno-istraživačkih proučavanja često putujem po celoj Srbiji, najviše po selima. Poznajem skoro svako selo u Srbiji. Vi možda znate nekoliko takvih slučajeva u okolini Novog Sad i u Vojvodini - ne zaboravite da se Vojvodina i centralna Srbija, a posebno južna i istočna Srbija, po razvijenosti i materijanom standardu, razlikuju kao nebo i zemlja - ali to mogu biti samo izuzeci. Svojim ekstremnim stavom u oba komentara iskazujete neobjektivnost, nepoznavanje, i veliku mržnju prema sveštenstvu u Srbiji. Preterana mržnja nikad nije dobra. Naprotiv, tzrebabiti objektivan, kritikovati ono što nije dobro, blago pohvaliti ono što jeste opšte dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija