Dačić: Pohvaljen rad srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je na sastanku ministara policije u okviru Berlinskog procesa, istaknut značajan doprinos srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija.
Dačić: Pohvaljen rad srpske policije u suzbijanju iregularnih migracija
Foto: 021.rs
Dačić koji je danas učestvovao u Berlinu na 10. jubilarnom sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa izjavio je i da je evropskim kolegama ukazao na neophodnost poštovanja Briselskog sporazuma kako bi se "prekinuo teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji", prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
On je ukazao na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova svojim aktivnim zalaganjem u očuvanju bezbednosti granica doprinelo da se za trećinu smanji broj ilegalnih migranata u državama centralne Evrope.
 
To je, kako je rekao, ogroman rezultat koji je doveo do praktičnog zatvaranja migrantske rute prema Mađarskoj.
"Organizovani kriminal se prilagođava situaciji, moramo zatvoriti ostale rute koje se otvaraju, a naročito sada prema Bosni i Hercegovini. U svakom slučaju, nesporno je da Srbija želi da bude veoma aktivan deo međunarodne borbe protiv ilegalnih migracija i organizovanog kriminala", rekao je Dačić.
 
Dodao je da je dosadašnje zalaganje policija Srbije i Mađarske u suzbijanju iregularnih migracija pohvalila nemačka ministarka unutrašnjih poslova i zajednica Nensi Fezer, sa kojom je imao bilateralni susret na marginama Berlinskog procesa.
 
Rekao je da je Fezer tokom posete Srbiji, kada je primio kao ministar spoljnih poslova, bila veoma zadovolja efektima koje je Beograd pružio i rezultatima koje je dala u toj oblasti i izrazila želju za aktivnu saradnju sa Srbijom.
 
Dačić je dodao da su se dogovorili da nastave saradnju i da svake godine imaju redovne bilateralne sastanke.
 
Na margini skupa Dačić je imao i uspešne sastanke sa ministarkom za bezbednost granice i azil Velike Britanije Anđelom Igl i državnim sekretarom u MUP Mađarske Zoltanom Bolčikom.
  • Realista

    17.09.2024 23:02
    koferče puno istina
    Ma da, gospođa iz Nemačke se baš naložila na puškaranje automatskim oružjem među zaraćenih frakcija MUP-a u akciji trafikinga migranata po šumama i vikend naseljima oko Subotice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija