Tadić pozvao Brnabić na TV duel zbog "ključnih laži": Ili ćemo na sud

Bivši predsednik Srbije u dva mandata i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić na televizijski duel.
Tadić pozvao Brnabić na TV duel zbog "ključnih laži": Ili ćemo na sud
Foto: Beta (Amir Hamzagić)
Kako je naveo, on poziva Brnabić na duel kako bi raspravili, kako je naveo, "ključne laži" kojima vlast manipuliše građanima 12 godina.
 
"Gospođo Brnabić, razumem da ste dobili spisak laži koje morate bi na Pinku panično opet da ponavljate da građani ne bi čuli istinu koju iznosim u ovom dramatičnom trenutku, u kom gubimo i tragove prisustva države na Kosovu. Ali da li razumete da svaki put kada iznesete laž kako sam ja postavio 'granice između Srba i Srba' direktno kršite Ustav", napisao je Tadić na mreži X.
On je poručio Brnabić da "svaki put kada izgovorite tu laž, Vi administrativne linije nazivate granicama! Time zapravo pozivate na uspostavljanje granica ili pripremate javnost na njihovo uspostavljanje".
 
"Dakle, pozivam Vas da budete odgovorni i da pred građanima raspravimo: 'Bežanje u Rumuniju', 'Premeštanje pregovora iz UN u EU', 'Postavljanje granica između Srba i Srba' i 'Pogrešno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde'", naveo je Tadić.
Dodao je da su to "četiri ključne laži kojima manipulišete građanima 12 godina".
 
"Ako zaista verujete u njih, u čemu je problem da se suočite sa onim koga svakodnevno optužujete? To ne dugujete meni, već građanima Srbije! A ako nećete na TV, onda ćemo ove optužbe morati da raspravimo na sudu", poručio je bivši predsednik Srbije.
  • Aleksandar

    18.09.2024 15:56
    Da se zna
    Ona je gospođica. Kada su se 1912. godine Srbi oslobodili turske okupacije, Kosovo i Metohija nisu bili jedan geoprostor. Te godine, Metohiju, uključujući i Đakovicu, oslobodila je i u svoj sastav priključila Kraljevina Crna Gora. Preostali delovi ovih kosmetskih prostora, po oslobođenju, vraćeni su Srbiji. Geoprostor KiM je do 1946. godine obuhvatao geoprostor samo 15 sadašnjih opština. Ta teritorija je bila jezgro nemanjićke Srbije. Površina tog geoprostora iznosila je 5.156 kvadratnih kilometara sa ukupno 708 naselja. Geoprostor ostalih 14 sadašnjih opština Kosmeta (Vitina, Gnjilane, Gora, Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Novo Brdo, Istok, Peć, Prizren, Podujevo, Leposavić i Štrpce) pripadao je Staroj Srbiji. Njihova ukupna površina je 5.217 kvadratnih kilometara sa ukupno 670 naselja. CK KPJ 1945. razgovaralo o „pripajanju“ Kosova Srbiji, govorilo i o „pravu naroda Kosmeta na samoopredeljenje“. To su Hodža i kosovski separatisti docnije obilato koristili u ostvarivanju svojih ciljeva. Kasnije se sve ubrzano odvijalo. Doneta je odluka o pripajanju pomenutih 14 opština, plus 1959. Leposavić, sa 5.756 kvadratnih kilometara10,23 odsto teritorije Srbije kosovskometohijskoj autonomnoj oblasti. Ona je ubrzo postala autonomna pokrajina, a kasnije konstitutivni element jugoslovenske federacije. Tempo je 1989. na tribini u studenskom domu "4 april" u Beogradu izjavio da su on i Đilas crtali granice. Tada je Baranja ostala u HR.
  • Čarapan

    18.09.2024 14:34
    Još jedan primer Tadića....
    Evo primer Tadića koji se pravi prepametan za granice .Pa administrativne linije je Tadić evo vreme postavilo a i kontrolne punktove je Tadić evo vreme postavilo .Pa zar te dve stvari ne čine granicu koju je postavilo Tadić evo vreme a ne u Titovo vreme .I pitanje glasi ko je postavio te granice???? .Nije Tadić.....
  • Toni

    18.09.2024 13:28
    A
    Borise to su lazovi i lopovi i izdajnici Srba i Srbije. Oni nemaju hrabrosti za duel, niko od nazadnjaka. Borise vrati se sve tinje oprosteno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija