Policija pokušala da zaustavi švercere kod Vranja, došlo do pucnjave - jedan migrant pronađen mrtav

Više javno tužilaštvo u Vranju naložilo je 16. septembra zadržavanje i podnošenje krivičnih prijava protiv B.M. (43) i I.B. (44), obojice iz okoline Preševa.
Policija pokušala da zaustavi švercere kod Vranja, došlo do pucnjave - jedan migrant pronađen mrtav
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je ovo naložilo zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, a protiv B.M. i zbog sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti, saopšteno je iz Tužilaštva.
 
Kako se dodaje, osumnjičeni su tog dana obavljali nedozvoljeni tranzit sedmoro nelegalnih migranata na delu puta Kriva Feja - Vranjska Banja, a kada je policija pokušala da zaustavi vozilo u selu Korbevac, osumjičeni B. M, u čijem vozilu su se nalazili migranti, "iznenadnim manevrom vozila sprečio je službena lica u vršenju službene radnje i doveo u opasnost njihove živote i udaljio se sa lica mesta".
"U radnjama izbegavanja povređivanja dolazi do nekontrolisanog ispaljivanja metka iz službene puške policajca. Za osumnjičenim je pokrenuta policijska potera i lice je pronađeno sa vozilom u jami rudnika 'Grot' u Krivoj Feji, dok su migranti otišli u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je policijska patrola na putu do jame pronašla beživotno telo jednog migranta.
"Obavljen je uviđaj lica mesta, naložena je obdukcija tela stradalog migranta preko Zavoda za sudsku medicinu u Nišu (čiji se nalaz očekuje), kako bi se utvrdio uzrok smrti migranta", piše u saopštenju.
 
Osumnjičeni će biti saslušani danas od strane javnog tužioca u Vranju.
  • zztop

    18.09.2024 11:38
    Sve će dačić lepo objasniti ...
  • Sale-Bg

    18.09.2024 11:20
    Istina
    Svi na poligraf ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija