Vučić poručio državnim organima u Srbiji: Učinite sve da se Sergej Trifunović oslobodi i vrati kući

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od svih državnih organa u Srbiji da učine sve da se glumac Sergej Trifunović koji je uhapšen u Hrvatskoj pusti na slobodu.
Vučić poručio državnim organima u Srbiji: Učinite sve da se Sergej Trifunović oslobodi i vrati kući
Foto: 021.rs
Vučić je zatražio da se Sergej Trifunović pusti na slobodu i vrati u Srbiju.
 
"Čovek koji je moj politički protivnik, osnivač pokreta Slobodnih građana, ali i građanin Srbije, državljanin naše zemlje, uhapšen je da niko nije dovoljno razumeo ili dobro razumeo zbog čega", ocenio je Vučić.
 
"Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju", poručio je Vučić na svom Instagram profilu.
"Apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergija Trifunovića što pre puste na slobodu", rekao je predsednik Srbije.
 
Naveo je i da smo "pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu".
"Nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti iznutra i i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana, samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu", naveo je Vučić.
 
Vučić je na ovaj način aludirao na zadržavanje Severine na Batrovcima.
 
Opštinski prekršajni sud u Splitu oduzeo je pasoš Sergeju Trifunoviću, koji je u noći između ponedeljka i utorka uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. U sudu je održano ročište, a pasoš je oduzet "kao mera opreza".
 
Trifunović je na sudu rekao da se ne oseća krivim za ono za šta se tereti, odnosno za prekršaj protiv javnog reda i mira.
 
Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1.000 evra kazne.
 
Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. septembra prošle godine.
 
"Objavio je tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili više od hiljadu evra", naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.
 
Nakon izlaska iz Prekršajnog suda, Sergej Trifunović se oglasio i na društvenoj mreži "Iks" gde je napisao: "Je l’ možete da me razmenite za Severinu?"
  • Apricus

    18.09.2024 22:30
    Glumac brani glumca
    Ovo oglašavanje Vučića i nije neko veliko iznenađenje. Pošto on već 7 godina glumi predsednika svih građana Srbije ovaj apel je samo podrška svom kolegi iz iste branše. Svih ovih godina je izveo mnogo više uspešnih predstava za narod nego Trifunović pa ga potpuno razume kao čoveka istog zanimanja.

    A Sergej je izgleda pomešao film i stvarnost pa misli da može da svuda glumi mangupa bez nekih većih posledica. Mada je odličan glumac i interesantan lik njegovo nezrelo ponašanje i rečnik na društvenim mrežama ne priliči jednoj obrazovanoj osobi iz kulturne sfere. Zašto to kažem? Mnogim ljudima nije poznato da FDU (Fakultet dramskih umentnosti) u Beogradu pruža polaznicima jedno šire obrazovanje, posebno što se tiče književnosti i umetnosti pa je time njegovo ponašanje još više iznenađujuće i neprimereno. I nije mu prvi put da se tako izražava. I sa te strane ga Vučić dobro razume jer takav vulgaran i uvredljiv rečnik je mnogo više primeren radikalima kao što je on i klika oko njega.

    Sergej se kao što svi znamo oprobao i u politici. Ali zbog njegovog često arogantnog ponašanja nije mu pošlo za rukom da ga narod prihvati. Po svemu sudeći izgleda da je izabrao krivu stranku jer radikali su mnogo bliži takvom ponašanju nego Pokret slobodnih građana. Kako god bilo, on treba da prestane da se ponaša kao nezreli adolescent i prihvati odgovornost za vlastite greške da ih ne bi ponavljao. I neka se isključivo bavi svojom profesijom jer očigledno nema temperament i manire za nešto drugo.
  • Sale

    18.09.2024 21:59
    AV zakuvai, pa sad glumi spasioca! Sa druge strane isti takvi radikalni idioti!
    Podrška za Sergeja i Severinu!
  • Сеновић

    18.09.2024 17:54
    Нешто опасно смрдуцка

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija