RHMZ upozorio: Narednih dana vodostaj Dunava u porastu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao upozorenje da će narednih dana vodostaj Dunava biti u porastu.
RHMZ upozorio: Narednih dana vodostaj Dunava u porastu
Foto: 021.rs
"Na Dunavu će narednih dana vodostaji biti u većem porastu. Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se: kod Bezdana 19. septembra, kod Apatina 19/20. septembra, a kod Bogojeva, Bačke Palanke i Novog Sada 20/21. septembra sa tendencijom daljeg porasta", stoji u upozorenju RHMZ-a.
Podsetimo da je širom Evrope ciklon "Boris" izazvao poplave.

Kako su juče rekli čelnici Novog Sada, Novosađani ne treba da strahuju od poplava, sva javna preduzeća su u pripravnosti. Prognoza za Novi Sad je da će vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava. Ujedno je rečeno da se čiste šahtovi, da se održava atmosferska kanalizacija i čiste se bujični potoci na sremskoj strani grada.

  • Pobesneli Laloš

    18.09.2024 12:15
    U Hrvatskoj vanredno stanje jer Dunav raste 6 metara, a na našoj strani reke stanje redovno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija