Kod Skupštine Srbije nađena bomba iz Drugog svetskog rata

Bomba, za koju se sumnja da potiče iz Drugog svetskog rata, pronađena je u blizni Skupštine Srbije, nezvanično saznaje N1.
Kod Skupštine Srbije nađena bomba iz Drugog svetskog rata
Foto: 021.rs
Bomba je pronađena u Vlajkovićevoj ulici kod Skupštine Srbije, prilikom izvođenja radova na izgradnji garaže, navodi se na društvenim mrežama.
U pitanju je bomba od 240 kilograma iz Drugog svetskog rata. Nalazi se na oko sedam, osam metara ispod površine zemlje.
Trenutno je na terenu veliki broj vatrogasaca.
 
Deo Vlajkovićeve ulice kod Skupštine je zatvoren za saobraćaj.
  • mile

    18.09.2024 22:03
    G.Milojko, kako to nije eksplodiralo do sada? To me jako cudi! Sigurno ne bi bilo neke velike stete s obzirom na lokaciju.
  • Milojko M

    18.09.2024 17:04
    Vojni istoricar
    "Nalazi se na oko sedam, osam metara ispod površine zemlje"
    - Posle skoro 80 godina od oslobodjenja Beograda i 79 godina od oslobodjenja KJu nadjena je avio-bomba u centru Beograda !?
    - Sudeci po objavljenim podacima, u pitanju je nemacka SD-250 (SprengBombe DickWandig) odn. probojna avio-bomba tezine (oko) 250kg. Cim je prodrla toliko duboko, mora da je izbacena u obrusavanju iz Ju-87 Stuka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija