FPN: Policija ispituje okolnosti nezakonitog izbora Slaviše Orlovića za dekana

Uprava beogradskog Fakulteta političkih nauka je danas saopštila da policija ispituje okolnosti koje su dovele do "nezakonitog izbora" profesora Slaviše Orlovića za dekana tog fakulteta.
FPN: Policija ispituje okolnosti nezakonitog izbora Slaviše Orlovića za dekana
Foto: Screenshot/Nova S
FPN je u saopštenju na sajtu naveo da je policija preduzela tu akciju po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i da će uprava tog fakulteta podneti tužbu i Upravnom sudu "zbog nelegalnosti do kojih je došlo na izbornoj sednici".
Ranije je Uprava FPN saopštila da ne prihvata tumačenje Saveta tog fakulteta po kojem je profesor Orlović izabran za dekana i tražila da se imenuje vršilac dužnosti dekana, a da potom budu organizovani novi izbori za tu poziciju.
Kako je tada navedeno, predsedavajuća Saveta Kristina Šmidling je 6. septembra potpisala odluku o izboru Orlovića za dekana na osnovu rezultata glasanja na sednici 7. juna, ali Uprava nije prihvatila tumačenje predsedavajuće i pojedinih članova Saveta po kojem je za izbor dekana bilo dovoljno 13 od 27 glasova članova Saveta.
 
Članice organizacije "Ženska solidarnost" su ranije povodom izbora Orlovića na tu poziciju organizovale protest i tvrdile da je on seksualno zlostavljao studentkinje i da treba da odgovara zbog toga.
  • Švajc

    18.09.2024 18:41
    Dr Mr Prof
    Neka ispitaju i ko je i kako opstruirao već završen izbor za ekana na medicinskom fakultetu u NS.
  • BGD 011

    18.09.2024 18:31
    Mozda jeste, mozda nije
    Obaveza je fakulteta, pa i policije, da se do kraja rasvetli afera profesora Orlovica! Jer neko, ko je, ako je, sexualno ucenjivao studentkinje, ne moze biti dekan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija