Počelo snimanje nove "Žikine dinastije": Kojo u glavnoj ulozi, gledaćemo avanture njegovih sinova

Snimanje nastavka hit serijala "Žikina dinastija" počelo je juče u Beogradu.
Počelo snimanje nove "Žikine dinastije": Kojo u glavnoj ulozi, gledaćemo avanture njegovih sinova
Foto: Screenshot (YouTube/herzika84)
Nastavak filmskog hit serijala iz osme i devete decenije 20. veka pod nazivom "Povratak Žikine dinastije" režira Milan Konjević, i to po scenariju nagrađivane spisateljice i profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Milene Marković, prenosi Nova.rs.
 
U "Povratku Žikine dinastije" glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se, posle tridesetak godina, vraća liku Mihajla Miše Pavlovića, kojeg je igrao i u originalnoj inscenaciji filma Zorana Čalića.
Sada, tri decenije kasnije Miši u Srbiju dolaze sinovi, koje nije dugo video, jer žive sa Natašom u Moskvi. Međutim, kada stignu momci koji nose imena svojih pradeda - Žike i Milana, počinje nova luda godina, prepuna smeha, avanture, ali i porodičnih vrednosti. A igraju ih Nikola Brun i Gavrilo Ivanković.
Iz originalne glumačke postavke tu su ponovo Frau Elza i Boba, odnosno Vesna Čipčić i Vladimir Petrović. Biće tu, kako je otkrio producent Ognjen Rakčević, još neki poznati likovi iz prethodnih nastavaka, a sve se odvija pod supervizijom Jovana Markovića, koji je i tvorac popularnog serijala.
 
Jednu od glavnih uloga igra manekenka i voditeljka Danijela Dimitrovska, kojoj će ovo biti prva rola na filmu, a glumački ansambl čine i Srđan Timarov, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Milena Predić, Slobodan Boda Ninković, Ljiljana Stjepanović…
 
Igraju i made snage Katarina Veljović, Tamara Radovanović i Mina Nenadović, a epizode u "Povratku Žikine dinastije" imaće i Draško i Zoran Anđić.
 
I dok je snimanje počelo juče u Beogradu, ekipa će "Povratak Žikine dinastije" snimati i u Pančevu, kao i na atraktivnim lokacijama na Zlatiboru.
 
Producenti filma su, pored Ognjena Rakčevića i Milan Todorović, Goran Peković i Jovan Marković, a izvršni producent je Ivica Vidanović.
 
Filmski centar Srbije podržao je ovaj projekat na konkursu za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom, a nastavak "Žikine dinastije" naći će se u bioskopima naredne jeseni.
"Žikina dinastija" je filmska komedija snimljena 1985. godine u režiji Zorana Čalića, koji je, uz Jovana Markovića potpisao i scenario. Taj film bio je, zapravo, sedmi nastavak filmskog serijala "Lude godine", koji je rađen od 1977. do 1992. godine. Iako prvobitrno zamišljen kao tinejdžerska priča o problemima mladih, dva iskusna glumca - Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović od tog serijala naravili su crnohumornu komediju.
 
Ovaj serijal jedan je od najuspešnijih u istoriji bivše Jugoslavije, a pored Gidre i Todorovića u filmovima su igrali i Jelena Žigon, Dara Čalenić, Rialda Kadrić, Velimir Živojinović, Milan Srdoč, Gala Videnović…
  • LZN

    19.09.2024 09:21
    baa
    Da ubace Andriju da igra npr Millanna pa da bude ono baš prava šeega
  • Divna ideja

    19.09.2024 08:12
    Podrska iz NS
    Svaka čast ekipi!
  • Marko

    19.09.2024 07:54
    Duse ogubavljene
    @A
    Tesko je nositi breme slave i miliona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija