VIDEO: Sutra Vojska Srbije prikazuje sposobnosti i oružje - evo šta će posetioci moći da vide

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" održaće se u petak, 20. septembra na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.
VIDEO: Sutra Vojska Srbije prikazuje sposobnosti i oružje - evo šta će posetioci moći da vide
Foto: Vojska Srbije
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, približno 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova biće angažovano ovog petka na prikazu sposobnosti Vojske Srbije.
 
Posetioci će moći da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.
Kapije vojnog aerodroma biće otvorene u 9.30 časova, a posetioci će biti u prilici da obiđu taktičko-tehnički zbor savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i sredstava u razvoju, do 15 časova. 
 
Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen na glavnim kapijama vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" i Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović", kao i na ulazu na aerodrom iz smera Nove Pazove.
Oni koji ne stignu na ovaj prikaz mogu doći u sredu, 25. septembra na "Otvoreni dan" Vojske Srbije u kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu. Tog dana od 9 do 13 časova svi zainteresovani biće u prilici da se upoznaju sa radom i opremom Vojske Srbije. Posetioci će imati priliku da vide različite tipove naoružanja, telekomunikacionu i drugu opremu.
 
  • Samo kazem

    19.09.2024 10:50
    Ajde, sta se bunite, pa ne znaju oni da obican narod radnim danom radi, ko bi rekao? Sta se srdite? Petak ili sreda je njima kao nama nedelja. Tj svaki dan im je, ali necemo u detalje.
  • Rasa sa salasa

    19.09.2024 10:23
    Manite se ćorava posla, opet će se neko povrediti/nastradati. Vojska je slika i prilika ove države. Slaba, jadna, i guta narodne pare. Nit imamo više šta da branimo, nit bi bili sposobni da odbranimo. Naša vojska je mit, duh, sramota.
    Evo vam slike ove države, i njene vojske. Pre izvesnog vremena se vraćam vozom za NS. Sede dvojica vojnika od cca 25 godina, smeju se, drndaju telefončiće... Pored njih se klati deka, duša mu u nosu. Mislite da su ga ponudili da sedne? E, to je naša vojska! To je naš radikalski vilajet nesposobnih, neobrazovanih i snishodljivih.
  • Nemus

    19.09.2024 10:08
    Sektaš
    A evo i demonstracije spremnosti naše pokazno-prikazne armije, našega "vrhovnog komandanta", što ne postoji, al'njemu se sviđa da tako sebe vozdiže! Inače pokaz-prikaz košta, ali naša armija neće biti gladna jer po 2 jaja drže ceo dan! Deco spremte, se spremte za služenje armije pod vrhovnim komandantom, kako bi znali da, po potrebi, kad je njemu neko sranje od situacije tipa KiM, Rio Tinto, protesti prosvetara, poljoprivrednika, ili gnev građana, da pokažete-prikažete, a policija ume i da zapeva, da ste spremni da sve to rešite za vrhovnog komandanta, kad bi to svet dozvolio! Vrlo dobro! Služimo "vrhovnom komandantu" po potrebi, i bacamo pare po potrebi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija