Ministarstvo: Rešavanje liste čekanja za skener tokom vikenda, u nedelju preventivni pregledi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je s rukovodiocima zdravstvenih ustanova razgovarao o pripremi za vikend kada će se ponovo obavljati preventivni pregledi i rešavati liste čekanja na "CT preglede".
Ministarstvo: Rešavanje liste čekanja za skener tokom vikenda, u nedelju preventivni pregledi
Foto: 021.rs
Na sastanku je, prenelo je Ministarstvo zdravlja na svom sajtu, analizirana priprema za rešavanje liste čekanja za "CT preglede", za koje su ustanove kontaktirale sve pacijente koji čekaju na tu dijagnostičku proceduru, i na osnovu toga napravile plan po kojem će građani tokom subote i nedelje dolaziti na te preglede.
"U petak, od 8 časova, svi građani kojima će tokom vikenda biti urađeni pregledi s kontrastom, obaviće neophodne laboratorijske analize za tu vrstu pregleda (kreatinin i ureu) u istoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj će biti obavljen i CT", najavljeno je u saopštenju.
 
Ministar je ocenio da je to "jedinstvena prilika da čitav zdravstveni sistem pokaže svoju snagu, sposobnost i organizovanost, i pre svega, iskrenu brigu za zdravlje građana".
"Zahtevam od vas, rukovodilaca zdravstvenih ustanova, da tokom vikenda budete sa svojim zdravstvenim radnicima i pacijentima, i očekujem maksimalno angažovanje, jer svi zajedno imamo veliku priliku da učinimo istorijsku promenu u našem zdravstvenom sistemu - rešavanje liste čekanja za ovu dijagnostičku proceduru", istakao je Lončar.
 
Lista zdravstvenih ustanova u kojima će tokom vikenda biti obavljani CT pregledi, s terminima, kao i lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, s detaljnim spiskom vrsta pregleda koji će biti obavljani u svakoj od njih biće istaknute na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.
 
U nedelju, 22. septembra, u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji od osam do 17 časova svi koji to žele ge moći na pregled hematologa i gastroenterologa, da izmere krvni pritisak i daju krv za laboratorijsku analizu krvne slike, biohemije, LDH, feritin, Fe, bilirubine, transaminaze, CRP i tumor markera (CEA, CA 19-9, i AFP opciono).
 
Na te preglede i analize bez zakazivanja mogu svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija