VIDEO: Otvoren "hram svetog Žeksa" - ružičasti cirkus za "zlatno doba" Srbije

"Velikom Getsbi" žurkom otvorena je palata Mitrović - ili, kako je sam Željko Mitrović naziva, "hram svetog Žeksa".
VIDEO: Otvoren "hram svetog Žeksa" - ružičasti cirkus za "zlatno doba" Srbije
Foto: Screenshot (YouTube/Željko Mitrović)
Kako piše Vreme, "Palata Mitrović" zvanično je otvorena. I to kako - skoro tri hiljade ljudi je prošlo kroz kapije "najluksuznije palate u ovom delu sveta", kako je nazivaju novinari Pinka. 
 
Žurkom "Veliki Getsbi" istovremeno je proslavljeno 30 godina postojanja ružičaste televizije.
Za odabrane - specijaliteti iz Bele kuće
 
Gostima Željka Mitrovića obezbeđena je spektakularna zabava, ako je verovati snimcima koji kruže društvenim mrežama i izveštavanju tabloida. 
 
Tokom glamurozne proslave nastupala je italijanska grupa Ricchie Poveri, svetska senzacija Voca People, bend Tap 011, Balkan beat bend i DJ Munja. Svoje specijalitete Mitroviću je lično spremao nekadašnji kuvar kraljice Elizabete, a sada kuvar Bele kuće. Enrike, najbolji svetski kuvar, pripremao je za Mitrovića lično specijalni rižoto koji su imali čast, sem kraljevske porodice, da probaju Anđelina Džoli, Bred Pit, Džordž Kluni i najveća imena svetskog džet-seta, piše portal Pink.rs.
 
Oni koji nisu bili dovoljno važni da bi se našli na grandioznom otvranju vile na Senjaku svedočili su drugoj strani zabave. Veliki deo naselja bio je zatvoren, a snimci na društvenim mrežama pokazuju da je privatnu žurku Željka Mitrovića obezbeđivala policija, prenosi Vreme.
Veliki cirkus i zlatno doba
 
"Uvek me je zanimalo zašto bebe plaču kada se rode. I vi i ja smo plakali. Bebe zapravo plaču jer su zakoračile u cirkus koji se zove život. Taj cirkus sam sve vreme pokušavao da ublažim - da učinim živote malo lepšim, da pravim program koji će ljude malo da opusti. Nekada sam bio napadnut zbog toga - nekada hvaljen, a večeras radim obrnutu stvar. Želim ovo veče da pretvorim u veliki cirkus. Na predhodnom Getsbi partiju sam rekao da nas tek čeka zlatno doba i to se i desilo. Pravo zlatno doba, pre svega za nas koji živimo u Srbiji, zemlji čuda - tek je pred nama", rekao je Mitrović okupljenim zvanicama, prenosi Vreme.
 
 
"Recenzije" gostiju
 
"Obišli smo deo prostorija, ja se pitam kako će oni ovo grejati kad dođe zima."
 
"Željko je uspeo da ostvari holivudski san u Srbiji."
 
"Slobodno mogu reći, milju ispred svih."
 
"Osećam se kao Alisa u Zemlji čuda." (Radoš Bajić)
 
"Ja sam šokiran, počevši od lustera do svih ostalih stvari."
 
"Mene samo zanima koliko celo ovo zdanje ima kvadrata, samo me to zanima, pošto bih ja živela ovde."
 
Gradi šta mu se prohte
 
Tabloidi su u pravu u jednoj stvari - palata porodice Mitrović zaista mesecima privlači pažnju javnosti.
 
Kako je otkrio BIRN, Mitrovićevo zdanje nalazi se u prethodno zaštićenoj prostorno-kulturnoj celini "Senjak, Topčidersko brdo, Dedinje". Prema tome, za sve građevinske intervencije na parceli potencijalni investitor bi trebalo da obezbedi uslove i saglasnost nadležnog organa za zaštitu kulturnih dobara - u ovom slučaju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.
U dokumentima izdatim Željku Mitroviću ovog zahteva nema, iako je u vreme kada je Mitrović dobio lokacijske uslove i građevinsku dozvolu, ova parcela takođe bila u zoni prethodne zaštite.
 
Tako mu je omogućeno da sruši kuću koja se na ovoj parceli nalazila i počne gradnju "hrama svetog Žeksa", kako je ovo zdanje na društvenim mrežama nazvao Mitrović.
 
Željko Mitrović je za BIRN rekao da je objekat na Dedinju građen u skladu sa svim zahtevima koji su mu postavljeni, ali da jeste znao unapred da plac na kom je tada samo planirao gradnju ubrzo više neće uživati zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. On je rekao da je zgrada na Dedinju njegova zadužbina, te da "ništa nije pomereno ni milimetar u odnosu na dozvolu".
  • Nikola

    20.09.2024 13:05
    Neka je
    Samo neka gradi da kasnije ima šta da mu se oduzme.
  • Zaludni

    20.09.2024 13:03
    Zlatno tele
    Nazire li se kraj ?
  • @ Ja

    20.09.2024 12:59
    Ne gari, ako misliš da si dotakao dno-počni da kopaš! A mi kao društvo, jesmo odavno dotakli dno. Idemo sad svi zajedno: Veseli se srpski roBe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija