Vučić: Vlada Srbije danas donosi odluku o vraćanju obaveznog vojnog roka

Predsedsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije danas doneti odluku o vraćanju obaveznog vojnog roka.
Vučić: Vlada Srbije danas donosi odluku o vraćanju obaveznog vojnog roka
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane
Vučić je novinarima, tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, rekao da će vojni rok trajati 60 plus 15 dana.
"Samo da nam ne kažu kako je to mnogo, ali 60 plus 15 dana, to je to. Neki se pitaju da li je dovoljno, neki se pitaju da li je uopšte potrebno... Država je dugo promišljala, gledali smo sve, šta je to što možemo, kako da uradimo i smatrali smo da je to minimum koji neko može da ponudi svojoj otadžbini", naveo je Vučić.
Vojska Srbije održava prikaz sposobnosti "Zastava 2024" povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
 
Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" prikazano je brojno savremeno naoružanje i vojna oprema. Kapije aerodroma u Batajnici otvorene su za građane do 15 časova.
 
 
  • Komšija

    20.09.2024 14:40
    @Ja sam Radov

    Zanimljsivo je kako biste svi vi da živite na selu od pre 70 godina a onda se vređate kad vam se kaže da ste ove u gradu danas debelo zalutali.
  • Ja sam Radov

    20.09.2024 14:13
    Tamo pedesetih godina,po dolasku u kasarnu lekarski pregled,kazu jednom ti ides kuci,ovaj zasto,lekar imas ravne tabane,remac odgovara,nemam ja ravne tabane i ostajem u vojsci.Posle ga pitamo zasto nije isao kucu kad je mogao,on rece od sramote u selu i madju devojkama.Ovo mi pricao otac.
  • MaryPoppins

    20.09.2024 14:12
    Rat u Ukrajini se neće zavrsiti bar još 2-3 godine,a potrebno im je ljudstvo da se bori protiv Rusa,i ova hitna, današnja odluka o donosenju zakona je samo sa razlogom da se naša deca posalju da budu topovsko meso,i ako srbija izvozi Ukrajini oruzje i municiju,sada je doslo vreme da im srbija izveze i meso!!
    Pa da li je bilo ko normalan u srbiji nesto drugo od Vučića ocekivao, da li zaista mislite da će amerikanci,Britanci,Poljaci slati svoju decu da ginu u ukrajinu ?!
    Govorilo se da će da spase Kosovo,a sada ga je predao i sada je Kosovo zvanicno odvojeno,samo sto gradjani srbije to još neće da vide,e pa videće kada budu dosli po njihovu decu da ih vode na regrutaciju samo vi spavajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija