Vlada povukla ponudu da svi u vrtićima dobiju istu povišicu: Zaleteli su se, ipak nema novca za to

Vlada Srbije povukla je ponudu da svi zaposleni u predškolski ustanovama dobiju povećanje zarada za 12 odsto od 1. januara.
Vlada povukla ponudu da svi u vrtićima dobiju istu povišicu: Zaleteli su se, ipak nema novca za to
Foto: Pixabay
Kako piše Danas, ova odluka saopštena je predstavnicima reprezentativnih sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama, nakon što su iz Vlade danas dobili poziv za hitan sastanak.
 
Kao razlog zbog koga su promenili raniji stav, sindikatima je saopšteno da su se predstavnici vlasti zaleteli, ali su onda videli da ipak neće biti novca da svim zaposlenim zarade budu uvećane u istom procentu, prenela je detalje sa sastanka Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.
Sastanku nije prisustvovao premijer Miloš Vučević već su ovu vest sindikatima saopštili njegov šef kabineta i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
 
Bio je prisutan i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stefanović.
Nova ponuda glasi da se predškolstvu nudi isto što i zaposlenima u osnovnim i srednjim školama – 12 odsto povećanja za vaspitače, a osam za sve ostale.
 
Jovanović kaže da su predstavnicima Vlade saopštili da u predškolskim ustanovama rade i vaspitači sa šestim i četvrtim stepenom stručne spreme, ali da nije precizirano da li će i njima sledovati povišica od 12 odsto.
 
Podsetimo da su predstavnici sindikata u sredu, 18. septembra, imali sastanak sa premijerom Vučevićem, posle koga je on objavio na svom profilu na Instagramu da je predlog Vlade Srbije da plate zaposlenima u predškolskom obrazovanju od 1. januara 2025. godine budu povećane 12 odsto.
 
Naveo je i da za to imaju punu podršku predsednika Aleksandra Vučića.
  • Pićuka

    20.09.2024 16:57
    Ima novca, samo odlazi na gluposti. Ovo nije država naroda već preduzimača, džambasa i mufljuza.
  • Jovan

    20.09.2024 16:56
    Naravno
    Treba za expo i za stadion to je bitnije
  • Ekonomista

    20.09.2024 16:45
    Tako rade vec 12g sa penzionerima, prosvetom, zdravstvom, policijom i vojskom. Nemaju da svima dignu 10% ili 12% ili 15% ali zato imaju toliko za ili vojsku ili zdravstvo ili prosvetu... Mer kad bi svima podigli platu onoliko koliko imaji to bi bila povisica od 3% svima linearno, a to bi bilo smešno za gradjane i shvatili bi koliko drzava zaista nema oara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija