Vlada Srbije: Žene će dobrovoljno moći da služe vojni rok

Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o obrazovanju Radne grupe za razmatranje mera za uvođenje služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.
Vlada Srbije: Žene će dobrovoljno moći da služe vojni rok
Foto: 021.rs
Obaveza služenja vojnog roka u Srbiji je ukinuta 1. januara 2011. čime je država prešla na model profesionalnih oružanih snaga, uz mogućnost dobrovoljnog služenja vojske.
Posle sednice Vlade saopšteno je da su "otpočele sve potrebne radnje sa ciljem omogućavanja uvođenja obaveznog vojnog roka".
 
"Prema trenutnim predlozima, predviđeno je da će obavezni vojni rok za muškarce u Srbiji trajati 75 dana", navodi se.
Dodaje se da će služenje vojnog roka za žene biti dobrovoljno i da će se odvijati pod istim uslovima.
 
Sednici je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, piše u saopštenju.
  • Voldi

    20.09.2024 19:29
    Žene će dobrovoljno da pametuju kako je vojska dobra stvar za sve muškarce.
  • Nimbus

    20.09.2024 19:09
    Parafraziracu nesto sto sam procitao pre par godina. Kad drzava zeli nesto da uradi, ona to i uradi. Kad ne zeli, ona napravi akcioni plan. A kad bas ne zeli, osnuje radnu grupu. Znaci, sve je bilo bacanje prasine u oci i skretanje paznje sa stvarnih problema, a njih je podosta.
  • Dušan Savić

    20.09.2024 19:07
    Što kukate toliko o vojsci i vojnom roku. Pa ljudi vraćaju se ispraćaji. Nešto najlepše na svetu. Imaćete da se veselite i pokažete...
    Malo se šalim ali to je prelep običaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija