Kako da izbegnete da budete meta lopova u tržnim centrima: MUP objavio preporuke

MUP Srbije upozorio je danas građane da su gužve u tržnim centrima idealna prilika za lopove i savetovao korake zahvaljujući kojima građani mogu izbeći da postanu laka meta lopova.
Kako da izbegnete da budete meta lopova u tržnim centrima: MUP objavio preporuke
Foto: Pixabay
MUP u objavi na Instagramu savetuje građanima da prilikom posete tržnim centrima paze na svoje okruženje jer lopovi ciljaju nesmotrene, da drže novac i vrednosti dalje od radoznalih pogleda i da koriste platne kartice umesto gotovine.
MUP ističe da novčanik i telefon ne treba držati u zadnjem džepu i da ne treba ostavljati stvari na kasama, kabinama i policama van pogleda.
 
"Tokom boravka u tržnim centrima ne treba koristiti slušalice, ne treba nositi pin kod kartice u novčaniku i ne treba ostavljati vrednosti u automobilu", ističe MUP.
Građani treba da drže torbu ispred sebe i zatvorenu.
 
"Policija je uvek tu da te zaštiti, ali tvoja pažnja je prvi korak", naglašava se u objavi MUP-a.
  • Realista

    21.09.2024 14:58
    Očigledno
    MUP: "voda će biti topla ako je zagrejete!" ...al' smo se naradili, a sada plate, jeftini stanovi, beneficirani radni staž...
  • Imre

    21.09.2024 14:37
    Sudstvo snosi krivicu,zato sto ima blage kazne i ukore,nemoj jos jednom.Sud da je strozi i da ttskve ne drzi u zatvoru,vec na robiji.
  • sasa

    21.09.2024 14:12
    Kriminalni MUP
    MUP kao krovna organizacija koja stiti organizovan kriminal nije kompetentna da govori o sprecavanju krivicnih dela jer se time ne bave!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija