Vučević: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da krene iduće jeseni

Premijer Miloš Vučević izjavio je da je ideja da obavezno služenje vojnog roka počne u septembru 2025. godine, odnosno da prva klasa vojnika bude na jesen te godine.
Vučević: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da krene iduće jeseni
Foto: Beta (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
On je rekao da u ovom trenutku nije samo pitanje izmene zakona i administrativnih tehničkih mera.
 
Kako kaže, sledi i priprema kasarni, logistike, kao i medicinskih centara u kojima će se obavljati pregledi regruta.
"Onda da pripremimo ceo proces i obuke koje će biti izazovne za naše oficire i podoficire, koji će u 75 dana da izvrše tu osnovnu vojničku obuku za novu vojsku, odnosno naše nove regrute", rekao je Vučević.
Vlada Srbije usvojila je juče zaključak o obrazovanju Radne grupe za razmatranje mera za uvođenje služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.
 
Tada je navedeno i da će služenje vojnog roka za žene biti dobrovoljno i da će se odvijati pod istim uslovima.
 
Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je, "kao vrhovni komandant i predsednik republike, potpisao svoju saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana".
 
Obaveza služenja vojnog roka u Srbiji je ukinuta 1. januara 2011. čime je država prešla na model profesionalnih oružanih snaga, uz mogućnost dobrovoljnog služenja vojske.
  • Dzomba Gugi

    21.09.2024 18:23
    Usi igranje i tako to
    Hoce li biti redovnog i vanrednog odsustava? Pa das krv dva ti puta i ostavis za kraj, pa se skines jedno mesec i po ranije. Bice ono prvih 75 je najteze a onda si kao kod kuce. I sta su ti stara dobra nekad kad si brojao nulq sedam pit bio si teska dzomba, a sad teski guster...
  • Gane

    21.09.2024 18:01
    Premijeru prvo podelite boračke spomenice,posle se igrajte rata....
  • Dule

    21.09.2024 17:59
    Taman da od godine bude još vise saobracajki gde klinci koji jedva da su polozili voze kamione od 17 tona bez trunke iskustva u njima. Naši profi vojnici nemaju dovoljno iskustva a kamoli široke mase...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija