Srbija bez ambasadora u Vašingtonu do kraja izbornog procesa u SAD

Srbija neće odrediti ambasadora u Vašingtonu do kraja izbornog procesa u Americi, piše N1.
Srbija bez ambasadora u Vašingtonu do kraja izbornog procesa u SAD
Foto: 021.rs
Prema izvoru N1, ministar Marko Đurić to je saopštio juče srpskim diplomatama u Vašingtonu.
 
Podsetimo da Srbija nema ambasadora u SAD od kada je Đurić povučen iz Vašingtona da bi postao ministar spoljnih poslova.

On je u rezidenciji Srbije u Vašingtonu 13. februara organizovao prijem povodom Dana državnosti Srbije, na taj način se oprostivši od predstavnika diplomatskog kora i srpske zajednice u Americi pre povratka u Srbiju.

Nova vlada Srbije, u kojoj je Đurić postao ministar spoljnih poslova, izabrana je 2. maja, kada su ministri položili svečanu zakletvu i otpočeli četvorogodišnji mandat.
 
N1 se obratio Ministarstvu spoljnih poslova sa pitanjem do kada će Srbija biti bez ambasadora u SAD i zašto još nije imenovan novi, ali do objavljivanja ovog teksta nisu dobili odgovor.
  • iguman

    22.09.2024 10:27
    I do sada je bila bez ambasadora, jer to što je sebe nazivalo ambasadorom je bila smejurija.
  • Admiral

    22.09.2024 10:10
    Gde se mogu prijaviti za mesto ambasadora? Ako je mogao Marko Đurić koji sa diplomatijom nema nikakve veze zašto ne bih mogao i ja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija