Ministarstvo zdravlja: Nema više liste čekanja za skener

Ministarstvo zdravlja saopštilo je nakon još jedne akcije preventivnih pregleda da lista čekanja za skener više ne postoji.
Ministarstvo zdravlja: Nema više liste čekanja za skener
Foto: 021.rs
Preventivne preglede danas je obavilo 26.157 građana, a od početka akcije urađeno je više od milion pojedinačnih pregleda i analiza.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio je svim zdravstvenim radnicima koji su i ovog vikenda radili.
"Ovo jeste veliki dan za zdravstvo naše zemlje. Od večeras više nema liste čekanja na pregled skenerom. Pokazali smo da u našem zdravstvenom sistemu imamo znanje, imamo resurse, imamo stručne ljude, odgovorne i predane zdravstvene radnike, koji mogu i koji iskreno žele da unaprede zdravlje svih građana. Ovo je tek početak, imamo još mnogo posla, ali uz podršku predsednika Republike i Vlade Srbije, siguran sam da ćemo i u narednom periodu opravdati poverenje građana koje su nam pružili i ovoga vikenda, kao i tokom svih prethodnih dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, svojim dolaskom u velikom broju u zdravstvene ustanove", istakao je Lončar.
Zbog velikog interesovanja građana, akcija preventivnih pregleda se u pojedinim zdravstvenim ustanovama nastavila i nakon 17 časova, a CT pregledi se obavljaju do 19 časova.
  • 9

    22.09.2024 20:12
    Šta se desilo sa liatama ?
    Pocepane ili zaturene ? Samo to može biti razlog ovo sto lzpeta takozvani ministar je posledica sunca ili narkotika . To normalan čovek ne može da izjavi ali za sendvičare to je nažalost jedina istina .
  • Zebra

    22.09.2024 19:49
    Znajući kako se vodi sns politika, lista čekanja za skener više ne postoji, sad je samo drugo ime za istu stvar!
  • Зоран

    22.09.2024 19:45
    Пртевентивни прегледи
    Ко кога овде за.ебава!?Пацијенти треба да роде мечку да би обавили специјалистички преглед и добили упут за разна снимања, лабораторије и прегледе у клиничким центрима, а министар изјављује да су са пар акција у тарајању од 8 до 10 сати решени сви нагомилани проблеми у здравству.Њему је лако он не мора да обија прагове домова здравља и да моли и куми све испред себе да би решио своје здравствене проблеме.
    Систем нам је накарадно постављен, погрешни људи на местима одлучивања, кумовска политика нас је довела до овог стања.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija