KROKODIL: Strani državljani upali u kancelarije udruženja, policija nije ni zapisnik napravila

Grupa stranih državljana koji su govorili ruskim jezikom upala je u petak, 20. septembra oko 16 časova u kancelarije Udruženja KROKODIL u Beogradu.
KROKODIL: Strani državljani upali u kancelarije udruženja, policija nije ni zapisnik napravila
Foto: KROKODIL
Dok su zaposleni još bili na svojim radnim mestima, huligani su krišom ušli u prostorije KROKODILa i presekli vezice na terasi koje su držale ukrajinsku zastavu dok je jedan član grupe zapričavao zaposlene i fizički onemogućavao pregled zaposlenima ka celokupnom prostoru, saopšteno je iz tog udruženja, a prenosi N1.
 
"Ovaj upad u kancelarije KROKODILa poslednji je u nizu od preko trideset napada od trenutka početka invazije na Ukrajinu. Razlika u odnosu na prethodne jeste da su napadači ovoga puta biti ruski državljani i da su fizički ušli u radni prostor Udruženja dok su u njemu boravili zaposleni. Cilj ovog upada bilo je izazivanje nesigurnosti i straha kod zaposlenih čak i u trenucima dok su na svom radnim mestima na kojima bi trebalo da se osećaju sigurno i bezbedno", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da su i u subotu, 14. septembra dvojica ruskih državljana uklonila su i palestinsku zastavu s terase KROKODIL-ovog Centra.
 
"Nakon uvida u snimke sa sigurnosnih kamera a nakon incidenta uočeno je da se radi o istim ljudima koji su i ranije ulazili u kancelarije Udruženja KROKODIL. S obzirom da je nekoliko ruskih državljana pre upada ulazilo u kancelarije i raspitivalo se o radu Udruženja, jasno je da je u ovom slučaju reč o planiranoj i organizovanoj akciji. Deo napadača nosio je dukserice s nacionalnim simbolima Srbije a njihov predvodnik majicu s likom Ratka Mladića", saopšteno je iz tog udruženja.
Odmah nakon napada, zaposleni KROKODILa pozvali su policiju, ali kako navode, policijska patrola iz PU Stari grad ovoga puta nije napravila ni zapisnik.
 
"Ovaj upad šalje jasnu i nedvosmislenu poruku da se nasilne grupe osećaju sigurno, omoćeno i slobodno da ugrožavaju rad udruženja koje je šesnaest godina registrovano u Srbiji i zajedno sa svojim članovima i građanima koji ga podržavaju radi u javnom interesu građana Srbije. Postavlja se pitanje ko i na koji način daje vetar u leđa i pruža zaštitu ovim nasilnim grupama stranih državljana da ugrožavaju bezbednost građana Srbije", navode iz udruženja i dodaju:
 
"Ovaj upad predstavlja i direktnu posledicu neprocesuiranja sve učestalijih napada na organizacije civilnog društva i aktiviste ali i posledicu organizovane kampanje mržnje - pozivanja na lov na veštice koji predstavlja izuzetno veliku opasnost za sve one građane Republike Srbije koji nastoje da koriste svoje pravo na slobodu govora, koji i dalje veruju da je demokratiji neophodna kritička misao ali isto tako ki javno i nedvosmisleno izgovorena reč."
  • Biden

    23.09.2024 09:04
    Ma strašno?
    Zamislite, šta su uradili, zar vi to isto niste već uradili upadali u prostorije SNS, i sad se pozivate na ljudska prava,
    demolirali ste prostorije, i gazili našu zastavu, zar ste zaboravili,
    pustite nas više vi i vaša ljudska prava, ma koja prava,
    ništa se ne poštuje već odavno,
    Evropa spava i njihovi zakoni su umrli, kad ne reaguju na ono šta se na Kosovu dešava,
    niko nije više siguran u ta ljudska prava, kao i vaši mediji koji umesto da su neutralni oni rade protiv svog naroda i vlasti.
    O čemu vi, o kakvim ljudskim pravima i demokratiji,
    vi koji ste sami gazili i pljuvali u tu vašu demokratiju,
    kad ste vi ugroženi odma se hvatate za nekakvu demokratiju i ljudska prava, vi žuti koji bijete one koji ne misle poput vas.
    I šta ste očekivali da će narod da bude uz vas, vi koji se služite samo napadima, izmišljotinama raznim manipulacijama i lažima, i raznim pretnjama kako ćete obesiti jednog predsednika, ko će vas uzeti za ozbiljno, niko jer ste i sami to radili već.
  • Zanovetalo

    23.09.2024 08:56
    Sprdnja sa zastavoma
    Pre neki dan sam boravio na jugu.Prokuplje,Kursumlija video da su zastave Srbije istaknute cak i na svinjcima i kokosinjcima.Tuzno i bolesno.
  • D

    23.09.2024 08:56
    .
    Ima ih i EU, samo se ne prikazuju na televiziji.
    Isto sranje Orvela, samo drugačija pakovanja za različita "tržišta".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija