VIDEO Vučić u UN kritikovao velike sile i dodao: Srbija neće žrtvovati tradicionalne vrednosti

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u obraćanju na dvodnevnom Samitu o budućnosti, koji je počeo u sedištu UN, da je neverovatno sa koliko laži i licemerja velike sile rade protiv malih zemalja.
VIDEO Vučić u UN kritikovao velike sile i dodao: Srbija neće žrtvovati tradicionalne vrednosti
Foto: Screenshot (Instagram/buducnostsrbijeav)
"Naravno, jako je bitno imati mir, a ne konflikte i sukobe. I ne želim da ponavljam neke prazne priče, pošto se međunarodno pravo primenjuje, uglavnom, više na velike sile, a ne na one male. Ako pričamo o najmoćnijim zemljama, neverovatno je sa koliko laži i sa kojim licemerjem se zapravo radi protiv malih zemalja", rekao je Vučić u obraćanju.
 
On je istakao da će se svi "akteri, bez izuzetaka, pozivati na međunarodno pravo u svoju korist a namerno zaboravljaju ono što su sve radili i što rade danas".
"Tako da sve te velike sile treba podsetiti na to da ne treba da krše prava. Srbija podržava plan generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i podržava Pakt budućnosti, bez obzira na to što želimo da vidimo više kompromisa", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da je Srbija moderna zemlja ali da nije spremna da žrtvuje svoje tradicionalne vrednosti.
 
"Srbija je na svom evropskom putu i, za razliku od mnogih drugih, Srbija poštuje norme i propise međunarodnog javnog prava, istovremeno Srbija je moderna zemlja sa velikom stopom rasta, ali nije spremna da žrtvuje sopstvene tradicionalne vrednosti i biće u stanju da se odupre svim pokušajima spolja koje to nameću", rekao je Vučić. 
 
  • Siniša

    23.09.2024 08:57
    !?-
    Gledam sinoć njegovo obraćanje javnosti u Srbiji poveo svoje novinare i medije RTS,Pink,Informer,Kosovo online Tanjug nema nezavisnih medija da ga pitaju sa nepripremljenim pitanjima pošto ovi njegovi imaju već unapred pripremljena pitanja koja mu postavljaju.Dno Dna.
  • Ana

    23.09.2024 08:47
    @Zemlja čudesa
    Ahahahahha, prosipa brzinom munje!
  • Goran

    23.09.2024 08:46
    Utisak
    Dobro ga je Bećkovićka definisala "čovek koji ISKRENO LAŽE".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija